Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krabba med grön tabasco och pasta

I denna pastarätt har den färska kungskrabban huvudrollen och under den spelar lök och morötter tillsammans med en gräddig sås för att komplettera krabban. Pastan får också ett sting av grön tabasco innan den serveras med riven parmesan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kungskrabban enligt förpackningens anvisning. Klipp upp krabbskalet och ta ur krabbköttet.
  2. Fräs löken i oljan. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärning och morötter låt koka några minuter. Rör ner tabasco och smaka av med salt och peppar. Vänd ner krabban och dillen strax före serveringen.
  3. Servera med pasta och parmesan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kungskrabba
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 skalade och strimlade morötter
  • 2 msk grön tabasco
  • salt och peppar
  • 1 kruka grovt skuren dill
  • färsk pasta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2481 kJ / 593 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden