Köttsoppa med klimp

Våga laga en värmande klassiker – köttsoppa med klimp. Koka högrev i bit riktigt mör i en mustig buljong, tills köttet faller isär, och förstärk med ditt val av rotfrukter. Morot, kålrot, rotselleri och palsternacka blir gott tillsammans. Och så en klick av klimpen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 l vatten
2 köttbuljongtärningar
1 lagerblad
1 msk japansk soja
2 tsk salt
500 g högrev i bit
1 morot
300 g kålrot
300 g rotselleri
1 palsternacka
1/2 purjolök
3 potatisar (à ca 200 g)
Klimp
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk (3 %)
1 ägg
1/2 dl hackad persilja
2 rivna bittermandlar
1 krm salt
Gör så här
01:30:00
00:05:00
00:01:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1917 KJ / 458 kCal
Fett19 g
Salt5.55 g
Kolhydrater32 g
Protein35 g
Kommentarer
7 stdet var inget, det var väldigt jolmigt
Jonathan
hur skriver jag ut?
Jonathan
Varför finns det ingen utskrifts ikon
Ingvill
Hej Ingvill! Om du klickar på den runda cirkeln med tre prickar i så kommer valet att skriva ut. Hoppas du lyckas! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket