Köttsoppa med klimp

Våga laga en värmande klassiker – köttsoppa med klimp. Koka högrev i bit riktigt mör i en mustig buljong, tills köttet faller isär, och förstärk med ditt val av rotfrukter. Morot, kålrot, rotselleri och palsternacka blir gott tillsammans. Och så en klick av klimpen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 l vatten
2 köttbuljongtärningar
1 lagerblad
1 msk japansk soja
2 tsk salt
500 g högrev i bit
1 morot
300 g kålrot
300 g rotselleri
1 palsternacka
1/2 purjolök
3 potatisar (à ca 200 g)
Klimp
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk (3 %)
1 ägg
1/2 dl hackad persilja
2 rivna bittermandlar
1 krm salt
Gör så här
01:30:00
00:05:00
00:01:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1917 KJ / 458 kCal
Fett19 g
Salt5.55 g
Kolhydrater32 g
Protein35 g
Kommentarer
det var inget, det var väldigt jolmigt
Jonathan
2025-01-28hur skriver jag ut?
Jonathan
2025-01-28Varför finns det ingen utskrifts ikon
Ingvill
2024-10-16Hej Ingvill! Om du klickar på den runda cirkeln med tre prickar i så kommer valet att skriva ut. Hoppas du lyckas! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-16