Köttsoppa med klimp
Våga laga en värmande klassiker – köttsoppa med klimp. Koka högrev i bit riktigt mör i en mustig buljong, tills köttet faller isär, och förstärk med ditt val av rotfrukter. Morot, kålrot, rotselleri och palsternacka blir gott tillsammans. Och så en klick av klimpen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 l vatten
2 köttbuljongtärningar
1 lagerblad
1 msk japansk soja
2 tsk salt
500 g högrev i bit
1 morot
300 g kålrot
300 g rotselleri
1 palsternacka
1/2 purjolök
3 potatisar (à ca 200 g)
Klimp
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk (3 %)
1 ägg
1/2 dl hackad persilja
2 rivna bittermandlar
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1917 KJ / 458 kCal
Fett19 g
Salt5.55 g
Kolhydrater32 g
Protein35 g
Kommentarer
Varför finns det ingen utskrifts ikon
Ingvill
2024-10-16Hej Ingvill! Om du klickar på den runda cirkeln med tre prickar i så kommer valet att skriva ut. Hoppas du lyckas! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-16Klimpen var inte som den jag fick när jag var liten. Mamma gjorde " hprd" klimp. Jag hade hemgjord gnocchi i frysen som jag lade i soppan istället för klimpen. Gnocchi var mer lik den klimp som jag är uppväxt med. Soppan var för övrigt mycket god.
Pia lena
2024-01-11Hej! Har ni missat köttet i ingredienserna?
Michel
2021-01-20