Våga laga en värmande klassiker – köttsoppa med klimp. Koka högrev i bit riktigt mör i en mustig buljong, tills köttet faller isär, och förstärk med ditt val av rotfrukter. Morot, kålrot, rotselleri och palsternacka blir gott tillsammans. Och så en klick av klimpen.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2014
Gör glutenfri: Uteslut klimpen.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj mjölkproteinfritt matfett och byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen och uteslut klimpen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Michel
2021-01-20Hej! Har ni missat köttet i ingredienserna?
Lena
2019-11-21Lika överraskad som Maj. Min f.d. svärmor gjorde också klimp med bittermandel. Jag blev väldigt konfunderad när hon bjöd på den till sin goda köttsoppa men det var gott. Trodde det var nåt bara hon gjorde men nu har jag ett recept som jag ska testa.
Redaktionen ICAse
2019-11-22Hej Lena! Hör gärna av dig när du har gjort soppan och berätta om den var lika god som din fd svärmors variant. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Maj
2018-09-17Så roligt med ett recept på denna klimp! Jag brukar bli utskrattad, när jag berättar att jag gör en klimp med bittermandel enligt mammas recept till min köttsoppa. Älskar köttsoppa!