Köttgryta med tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttgryta med tomat

Ett härligt recept på mustig köttgryta med tomat. Du gör grytan av bland annat potatis, morötter, grytbitar och grädde. Servera grytan med en fräsch sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Bryn köttet i margarinet. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll på krossade tomater och grädde. Låt puttra under lock, ca 15 minuter.
  4. Låt potatis och morötter rinna av och pressa igenom potatispress.
  5. Till servering: Servera grytan med morotspotatisen, blandad sallad och bröd.

För alla

Innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölk och laktosfri: grädden kan ersättas med havre- eller sojabaserad grädde. Stek köttet i mjölkfritt margarin.

Tips

Strö gärna över färska basilikablad på grytan vid servering för extra färg och smak. Gröna tipset: Grytbitarna kan ersättas med bitar av quorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 4 morötter
  • 500 g grytbitar av gris
  • 1/2 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 förpackning krossade tomater gärna med basilika (à 500 g)
  • 1 dl grädde (max 5%)
Tillbehör
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden