Gulaschgryta

Betyg 2.7 av 5.
52 personer har röstat
3
Gulaschgryta

En gulaschgryta perfekt för kalla dagar när tiden tryter. Grytbasen av nötkött passar utmärkt med lök, tomater och paprika och får extra god smak av lite kanel, kummin och kajennpeppar. Servera med hackad persilja och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Gulaschgryta

Ingredienser

4 portioner
1   sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) se länk under punkt 4
1   gul lök
2   paprikor, gärna gul och röd paprika
2   vitlöksklyftor
2 msk  tomatpuré
400 g  krossade tomater eller körsbärstomater på burk (1 burk motsvarar 400 g krossade tomater)
1 msk  hel kummin
1 msk  paprikapulver
1   kanelstång eller malen kanel (1/2 tsk malen kanel motsvarar i kanelstång)
1 krm  kajennpeppar
1 tsk  socker
raps- eller olivolja
1 tsk  salt
1 krm  peppar
3   persiljekvistar

Till servering

1 dl  crème fraiche

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen noga. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj en laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Skär köttet i mindre bitar och späd med vatten eller extra buljong så blir det en soppa av klassiskt snitt. Med några skalade potatisar som får koka med i grytan blir den matigare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Jag la till potatis och rök paprikapulver

Fernando

2021-12-06

Super god!

Fernando

2021-12-06

Underbart att ha grytbasen i frysen och bara ta fram för att enkelt göra en himmelsk gulasch. OBS ingen kanel!!! Gör gärna färdig gulaschen och servera nästa dag när smakerna fått gifta sig med varandra. Var noga med saltning. Gott både med creme fraiche och bröd eller med ris och salad.

Marie ann

2010-05-13

Testa liknande recept

Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar
Betyg 4.4 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulasch med fläskkött, tomat och citron
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Burgundisk köttgryta
Betyg 4.3 av 5.
890 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönpepprig gryta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel
Betyg 4.2 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttgryta med tomat
Betyg 2.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga