Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gulaschgryta

En gulaschgryta perfekt för kalla dagar när tiden tryter. Grytbasen av nötkött passar utmärkt med lök, tomater och paprika och får extra god smak av lite kanel, kummin och kajennpeppar. Servera med hackad persilja och crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i cm-stora bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken mjuk, ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och paprika.
  3. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt grytbitar, buljong, tomater, kryddor och socker (se recept Grytbas). Låt koka i ca 15 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Strö hackad persilja över grytan och servera med en klick crème fraiche och ett gott lantbröd, gärna på surdeg.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen noga. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj en laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Skär köttet i mindre bitar och späd med vatten eller extra buljong så blir det en soppa av klassiskt snitt. Med några skalade potatisar som får koka med i grytan blir den matigare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) se länk under punkt 4
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor, gärna gul och röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater eller körsbärstomater på burk (1 burk motsvarar 400 g krossade tomater)
  • 1 msk hel kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 kanelstång eller malen kanel (1/2 tsk malen kanel motsvarar i kanelstång)
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • raps- eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 persiljekvistar
Till servering
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan