Köttgryta habanero

Köttgryta habanero är en eldig gryta med lök, tomater, selleri, bönor och nötkött. Krydda med spiskummin och oregano och servera med ett gott, grovt bröd.

Ingredienser
4 portioner
600 g grytbitar (av nöt)
3 msk olja
2 gula lökar
1/4 - 1/2 habaneropeppar (1/2 habaneropeppar motsvarar ca 1-2 tsk hackad)
1 tsk salt
4 tomater
3 - 4 selleristjälkar
6 dl kokta vita, svarta eller röda bönor (6 dl kokta bönor motsvarar 2 förp (à 380 g))
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett24 g
Kommentarer
6 stHur mkt vätska och vilken sorts vätska? Funkar rödvin, lite alltså?
Monika
Hej Monika! Det behövs ingen extra vätska till den här grytan. Lycka till! Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
Man kärnar ur inte habanero. Finhacka är det 👍. Grytan bör vara eldig 🔥🔥🔥
Juan luis
Jättegott! Tog först mindre Habanero än i receptet då jag var rädd att det skulle bli för starkt. Men efter att ha smakat av åkte resten i! Hade ris till och mangosallad. Mycket gott!
Anna
Lagade detta på älg och det blev jättegott. Habaneron var verkligen pricken över i:t, lite eldig smak utan att vara för stark i denna gryta.
Johan
Jättegott men jag hittade inte habaneron utan tog gröna Jalapenos(tillbehör till Tacos) och de gick bra. Serverade med matlagningsyogurt vilket förhöjde smaken.
Charlotta
Jättegott och ganska starkt pga habaneron. Jag severade ris istället för bröd till denna gryta, vilket gjorde att den räckte till fler portioner.
Johan