Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfondue med mustig buljong

Köttfondue med mustig buljong är en mångsidig rätt att servera. Bara fantasin sätter gränser för kulinariska upplevelser - allt är lika gott att doppa! Goda såser och andra tillbehör sätter ytterligare sprätt på fonduen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i oljan tillsammans med timjan.
  2. Häll på vinet och låt koka någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 10 minuter. Servera tillsammans med några av förslagen under ”Till servering” i ingredienslistan.

Ingredienser

Portioner: 4
Buljong
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 dl vitt vin
  • 1 1/2 l köttbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 4 msk ljus soja
  • 2 lagerblad
Till servering
  • kött (t ex filé eller entrecôte, skuret i kuber)
  • grönsaker (t ex svamp, broccoli, sparris, paprika, lök, eller blomkål skuren i bitar)
  • sås (aioli, chilibearnaise, tzatziki, harissa, pesto,rhodeisland, mangosalsa eller salsa verde)
  • tillbehör (t ex sallad, rostad klyftpotatis, bakad potatis, gnocchi eller gratäng)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?