Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Dopp i kopp med mandelpotatis är en enkel men ack så smakrik klassiker med rötter i Tornedalen. Servera doppet i en kaffekopp, tillsammans med potatis, bitar av rökt fisk och späda grönsaker. Använd gärna udda kaffekoppar som porslin!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Ingredienser

8 portioner
300 g  rökt fiskfilé (t ex lax)
8 - 9   skrubbade mandelpotatisar
ca 1 1/3 kg  späda grönsaker (t ex morot, sockerärter, salladslök, romanesco, broccoli)
225 g  smör
1 dl  finhackad gul lök
1 msk  finskuren dill
salt
flingsalt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

good

Sreeraj

2016-02-08

Testa liknande recept

Trädgårdhs fiskgryta med musslor
Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fisk på pasta med broccoli, majs och paprika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegoschnitzel med persiljesmör och broccoli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klämma med makrill och mandelpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga