Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

2
1
Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Dopp i kopp med mandelpotatis är en enkel men ack så smakrik klassiker med rötter i Tornedalen. Servera doppet i en kaffekopp, tillsammans med potatis, bitar av rökt fisk och späda grönsaker. Använd gärna udda kaffekoppar som porslin!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Ingredienser

8 portioner
300 g rökt fiskfilé (t ex lax)
8 - 9 skrubbade mandelpotatisar
ca 1 1/3 kg späda grönsaker (t ex morot, sockerärter, salladslök, romanesco, broccoli)
225 g smör
1 dl finhackad gul lök
1 msk finskuren dill
salt
flingsalt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Sreeraj

2016-02-08

good