Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Dopp i kopp med mandelpotatis är en enkel men ack så smakrik klassiker med rötter i Tornedalen. Servera doppet i en kaffekopp, tillsammans med potatis, bitar av rökt fisk och späda grönsaker. Använd gärna udda kaffekoppar som porslin!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet.
  2. Ansa grönsakerna och skär i doppvänliga bitar. Koka dem mjuka men med lite tuggmotsånd kvar i lättsaltat vatten, anpassa koktiden efter respektive grönsak.
  3. Smält smöret i en kastrull. Låt det bli lätt brynt, dvs få en ljusbrun färg.
  4. Häll upp smöret i 8–10 små koppar. Späd ev med lite av det varma kokvattnet från potatisen.
  5. Fördela hackad lök, gräslök och dill i kopparna. Krydda med salt och peppar.
  6. Ställ varje kopp på en tallrik. Lägg potatis, grönsaker och bitar av fisk runt om. Strö över flingsalt. Doppa och njut!

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 300 g rökt fiskfilé (t ex lax)
  • 8 - 9 skrubbade mandelpotatisar
  • ca 1 1/3 kg späda grönsaker (t ex morot, sockerärter, salladslök, romanesco, broccoli)
  • 225 g smör
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 msk finskuren dill
  • salt
  • flingsalt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer