Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Dopp i kopp med mandelpotatis är en enkel men ack så smakrik klassiker med rötter i Tornedalen. Servera doppet i en kaffekopp, tillsammans med potatis, bitar av rökt fisk och späda grönsaker. Använd gärna udda kaffekoppar som porslin!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Smördopp med mandelpotatis, fisk och grönsaker

Ingredienser

8 portioner
300 g rökt fiskfilé (t ex lax)
8 - 9 skrubbade mandelpotatisar
ca 1 1/3 kg späda grönsaker (t ex morot, sockerärter, salladslök, romanesco, broccoli)
225 g smör
1 dl finhackad gul lök
1 msk finskuren dill
salt
flingsalt
vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat

Kommentar

good

Sreeraj

2016-02-08

Testa liknande recept

Trädgårdhs fiskgryta med musslor
Betyg 3.4 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fisk på pasta med broccoli, majs och paprika
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vegoschnitzel med persiljesmör och broccoli
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör
Betyg 3 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klämma med makrill och mandelpotatis
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad