Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärssoppa med tomat

En suverän soppa med köttfärs i grunden som du kryddar med stora smaker från spiskummin, chilipulver och paprika, enkelt och gott. Köttfärssoppan har en bas på krossade tomater och buljong som ger en fin färg vid servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs morötter, lök och köttfärs i olja. Krydda med salt, mald vitpeppar och gärna spiskummin, chili- och paprikapulver.
  3. Häll över tomatkross och vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka under lock ca 10 min. Servera soppan med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Tips

En dessert av päron med en klick kvarg smaksatt med flytande honung passar bra efter soppan. Vill du ha en "grön soppa" kan quornfärs ersätta köttfärsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm mald vitpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g), gärna med chilismak
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 l vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2394 kJ / 572 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden