Köttfärssås med spaghetti

Köttfärssås med spaghetti – en italiensk klassiker som har gått rakt in i den svenska folksjälen och blivit älskad av alla! Den här smarriga såsen har en bas av nötfärs och får sina ljuvliga smaker av vitlök, timjan och morötter. Toppa rätten med färsk tomat och persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Ingredienser
4 portioner
2 morötter
ca 500 g nötfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk timjan
500 g krossade tomater
1 msk balsamvinäger
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
4 port spaghetti
1/2 kruka persilja
3 tomater
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med nötfärs
Energi2628 KJ / 628 kCal
Fett23 g
Salt3.3 g
Kolhydrater60 g
Protein42 g

Kommentarer
32 stJättegott utan morötter i
Stefan
Jättegott! Jag har lagar allt, förutom salladen (tomater med persilja och rödvinsvinäger), och det blev gott ändå
Mariana
Supergott! Men halverade mängden timjan.
Emma
Väldigt god, nästa gång halverar jag nog måttet av timjan däremot. Jag slängde i en slarvigt hackad röd chili och 2 krm lökpulver vilket blev suveränt.
Christian
Ganska god, kändes fräscht med morötter i.
Niklas
Morötterna till detta var suveränt! Kommer spara detta recept.
Tove
Jag råkade tappa ut all spaghetti på köksmattann och det var allt jag hade hemma. Har även 8st norska skogskatter i lägenheten som hårar mer än jag själv gör, så att plocka upp det utan att få med hårtussar är omöjligt. Råkade även kliva i det under allt tumult, får försöka igen imorgon och återkommer med resultat! Mvh Ingalill
Oscar
En fin klassiker ♥️
Paulina
Supergott! God smak av balsamvinägern! Passade bra med blandningen med tomat och persilja till.
Linn
Inger: tackar :). Köttfärssås är inget jag gör en vardag, det tar för många timmar. Däremot gör jag otroligt mkt och fryser ned när jag gör köttfärssås. När den tinat lägger jag den i kastrull, på med lite mer vin och kryddor och så får den puttra tills pastan är klar. God mat brukar ta tid att göra.
Elin