Köttfärssås med portabello och timjan

6
0
Köttfärssås med portabello och timjan

Piffa upp köttfärssåsen och gör vardagsrätten lite lyxigare med ljuvlig portabello. Den här mustiga nötfärssåsen får en härlig smak av timjan och vitlök, och den umamidoftande svampen gör att såsen får en annan karaktär än en traditionell bolognese.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Köttfärssås med portabello och timjan

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
2
portabellosvampar
2 msk
olja
ca 500 g
nötfärs
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 dl
chilisås
1/2
kruka timjan
1
lagerblad
1/2
köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
-
salt och peppar
4
port pasta (gärna spirali)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Koka gärna såsen med lite rött matlagningsvin eller smaksätt den med pesto.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2602 KJ / 622 kCal
Fett 26.8 g
Salt 2.72 g
Kolhydrater 58.8 g
Protein 35.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept