Köttfärssås med portabello och timjan
Piffa upp köttfärssåsen och gör vardagsrätten lite lyxigare med ljuvlig portabello. Den här mustiga nötfärssåsen får en härlig smak av timjan och vitlök, och den umamidoftande svampen gör att såsen får en annan karaktär än en traditionell bolognese.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 portabellosvampar
2 msk olja
ca 500 g nötfärs
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 dl chilisås
1/2 kruka timjan
1 lagerblad
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
salt
peppar
4 port pasta (gärna spirali)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 622 kCal
Fett26.8 g
Salt2.72 g
Kolhydrater58.8 g
Protein35.5 g
Kommentarer