Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärssås med portabello och timjan

Piffa upp köttfärssåsen och gör vardagsrätten lite lyxigare med ljuvlig portabello. Den här mustiga nötfärssåsen får en härlig smak av timjan och vitlök, och den umamidoftande svampen gör att såsen får en annan karaktär än en traditionell bolognese.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Ansa och skiva svamparna.
  4. Stek lök, vitlök och svamp i hälften av oljan i en stekpannan. Lägg upp på en tallrik och stek sedan färsen i resten av oljan.
  5. Sänk värmen och tillsätt tomater och chilisås. Repa av bladen från timjanen och rör ner i pannan tillsammans med lagerblad, buljong och svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera pastan med såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Koka gärna såsen med lite rött matlagningsvin eller smaksätt den med pesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 portabellosvampar
  • 2 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 lagerblad
  • 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (gärna spirali)
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2602 kJ / 622 kCal