Köttfärssås med portabello och timjan
Piffa upp köttfärssåsen och gör vardagsrätten lite lyxigare med ljuvlig portabello. Den här mustiga nötfärssåsen får en härlig smak av timjan och vitlök, och den umamidoftande svampen gör att såsen får en annan karaktär än en traditionell bolognese.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 portabellosvampar
2 msk olja
ca 500 g nötfärs
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 dl chilisås
1/2 kruka timjan
1 lagerblad
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
salt och peppar
4 port pasta (gärna spirali)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Koka gärna såsen med lite rött matlagningsvin eller smaksätt den med pesto.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 622 kCal
Fett26.8 g
Salt2.72 g
Kolhydrater58.8 g
Protein35.5 g
Kommentarer