Köttfärssås med mozzarella och tomat

6
3
Köttfärssås med mozzarella och tomat

Denna köttfärssås innehåller små överraskningar! En härlig tomatsås med smaker av basilika och vitlök tillsammans med blomkålsris kokas ihop innan den rörs ihop med den stekta köttfärsen. Serveras med rolig formpasta och små söta mozzarellabollar. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Köttfärssås med mozzarella och tomat

Ingredienser

4 portioner
250 g
blomkålsris
1 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
japansk soja
1
förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
1
förp pastasås med basilika (à 390 g)
ca 500 g
blandfärs
2 tsk
oregano
-
salt
-
peppar
4
pasta (gärna djungelpasta)
125 g
minimozzarella
250 g
körsbärstomater

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Pressa en vitlöksklyfta i blomkålsriset.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Jeanette

2019-01-10

Supergott! Gick hem hos alla i familjen, stora som små :)

Jennie

2019-01-09

Alla fyra barnen åt med god aptit ovetandes om den "hemliga" ingrediensen :)

Simon

2019-01-08

Jättegott - och supersmart med blomkålsriset för att få i barn (och vuxna ;)) lite nyttigheter!

Näringsvärde per portion

Energi 2980 KJ / 713 kCal
Fett 30 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 65 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept