Köttfärssås med mozzarella och tomat
Denna köttfärssås innehåller små överraskningar! En härlig tomatsås med smaker av basilika och vitlök tillsammans med blomkålsris kokas ihop innan den rörs ihop med den stekta köttfärsen. Serveras med rolig formpasta och små söta mozzarellabollar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
4 portioner
250 g blomkålsris
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk japansk soja
1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
ca 500 g blandfärs
2 tsk oregano
salt
peppar
4 pasta (gärna djungelpasta)
125 g minimozzarella
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2980 KJ / 713 kCal
Fett30 g
Salt3.4 g
Kolhydrater65 g
Protein41 g
Kommentarer
Supergott! Gick hem hos alla i familjen, stora som små :)
Jeanette
2019-01-10Alla fyra barnen åt med god aptit ovetandes om den "hemliga" ingrediensen :)
Jennie
2019-01-09Jättegott - och supersmart med blomkålsriset för att få i barn (och vuxna ;)) lite nyttigheter!
Simon
2019-01-08