Köttfärssås med kokosmjölk

Hackad lök och vitlök fräses ihop med riven ingefära, såsen gör du med kokosmjölk och den något mildare japanska sojan, och minimajs bidrar med härligt krisp. Tillsammans med köttfärs och äggnudlar blir resultatet blir en pasta bolognese med asiatisk touch!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3090 KJ / 740 kCal
Fett40 g
Kolhydrater54.3 g
Protein38.8 g

Kommentarer
13 stSkippade ingefära. Och använde spaghetti i stället för nudlar, som jag blandade direkt i grytan i stället för till sidan av- mums!
Linnéa
Väldigt gott och enkelt! Använde inget vatten (endast buljongtärning), ingefära på kryddburk istället för färsk, samt följde tidigare kommentarer om lime och sambal oelek i grytan. Pricken över i:et var en påse med wookgrönsaker: minimajs, bambuskott, vattenkastanjer och broccoli. Mums! Kommer absolut göra igen 👍
Jessika
Inget vatten behövs, lite sambal olek är gott i och majskorn istf minimajs funkar bra.
Maria
Väldigt gott och enkelt
Andreas
Efter ha läst tidigare kommentarer testade jag med ris istället för nudlar samt hade i både sambal olek och lite limesaft. Blev mycket smakrikt och gott!
Isabelle
God smak! Jag använde högrevsfärs till köttfärssåsen. Såsen blev lite tunn men god med soyan som gav bra smak!
Elisabeth
Lite kvalmig och inte så fräsch gryta. Ingen höjdare.
Malin
Tyvärr lite blaskigt och smaklöst trots tilläg av sweet-chili och mer koncentrerad fond.
Madelene
Lite smaklöst tyckte vi så vi hade i sweetchilisås, då blev det bättre. Hade även i sockerärtor och kastanjechampinjoner.
Angelica
Behövs lite mer smak och mindre vätska. Uteslöt vattnet och tillsatte Sambal Oelek och lime. Gott!
Christina