UNDER 30 MIN | Medel

Köttfärssås med bucatini

I den här köttfärssåsen har vi lagt till lite rivna morötter som gör såsen både mustig och nyttigare. Bucatinipastan, som är ihålig, är extra bra på att binda ihop såser och framhäva smaker. Vi kan lova att det blir gott det här!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skala och hacka löken. Stek lök och morötter i hälften av oljan i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Stek färsen i samma panna i resten av oljan och krydda med salt och peppar och lägg över i grytan. Rör ner passerade tomater, soja och timjan. Pressa i vitlöken. Låt såsen sjuda ca 10 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera pasta och köttfärssås med ruccola.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.  
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Rör ner chilisås i köttfärsen och smaksätt gärna såsen med lite rött matlagningsvin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • salt
  • peppar
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2652 kJ / 633 kCal