Köttfärssås med bucatini
I den här köttfärssåsen har vi lagt till lite rivna morötter som gör såsen både mustig och nyttigare. Bucatinipastan, som är ihålig, är extra bra på att binda ihop såser och framhäva smaker. Vi kan lova att det blir gott det här!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019
Ingredienser
4 portioner
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 gul lök
1 msk olja
500 g nötfärs
salt
peppar
500 g passerade tomater
1 msk japansk soja
1/2 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna bucatini)
65 g rucola
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Rör ner chilisås i köttfärsen och smaksätt gärna såsen med lite rött matlagningsvin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2652 KJ / 633 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein43 g
Kommentarer