Köttfärssås arabic | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärssås arabic

Retrobetonad och klassisk köttfärssås arabic. Kryddig och mustig med spiskummin, koriander och korinter. Smaskig sås med rostade mandelspån. Servera med gurkstavar, couscous eller pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i en stekpanna tills färsen blivit smulig och börjar få färg.
  2. Rör i mjölet och späd med buljongen. Tillsätt soja och kryddor och låt puttra under lock ca 10 min. Rör i korinterna.
  3. Rosta mandelspånen i en torr, het panna. Strö mandeln över köttfärssåsen och servera med couscous och stavar av gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl korinter
  • 1/2 dl mandelspån (1/2 dl motsvarar ca 15 g)
Till servering
  • couscous
  • gurka
Lägg till i inköpslistan