Köttfärsröra med mostopp
En ny vardagsfavorit som kommer att uppskattas av hela din familj. Du fräser köttfärs med morot, lök, kidneybönor och pastasås till en utsökt röra och toppar sedan med fluffigt potatismos och krämig ost och låter det gratineras i ugnen. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
1 stor morot
400 g köttfärs
1 msk olja
1 burk kidneybönor (à 400 g)
500 g färdig pastasås med tomat
salt och peppar
4 potatismospulver
1 dl riven ost
Gör så här
Tips
Ett eget mos blir alltid godare. Koka 1 kg skalad och skuren potatis. Ånga av, pressa eller vispa och rör i ca 2 dl varm mjölk och 1 msk smör. Smaka av med salt och malen vitpeppar. För ett vackert gyllene mos utan ost, rör i 2 äggulor i moset. Tipstexten är för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett14 g
Kommentarer
Helt ok rätt som är lätt att göra av halvfabrikat. Smaken varieras beroende på pastasås men äkta potatismos måste vara mkt godare än blaskigt pulvermos. Jag föredrar att göra i en stor form så man kan ta så stor portion man vill.
Renée
2005-10-26gott och enkelt enkelt att förändra,roligare vardagsmat.bra att portionsförpacka i pappersformar modell större.
Yvonne
2005-10-10Hur lätt som helst en kanon rätt. Bra mat för barnen en klar höjdare
Rickard
2005-10-06