Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärsröra med mostopp

En ny vardagsfavorit som kommer att uppskattas av hela din familj. Du fräser köttfärs med morot, lök, kidneybönor och pastasås till en utsökt röra och toppar sedan med fluffigt potatismos och krämig ost och låter det gratineras i ugnen. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och riv moroten grovt. Stek tillsammans med köttfärsen i oljan.
  3. Låt bönorna rinna av. Rör ner bönor och pastasås i köttfärsen. Låt såsen koka ihop till fast konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttfärsröran i en ugnssäker form eller i portionsformar.
  4. Tillaga potatismoset enligt anvisning på paketet. Klicka moset på köttfärsröran. Täck med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills allt är bubblande varmt och osten vackert smält.

Tips

Ett eget mos blir alltid godare. Koka 1 kg skalad och skuren potatis. Ånga av, pressa eller vispa och rör i ca 2 dl varm mjölk och 1 msk smör. Smaka av med salt och malen vitpeppar. För ett vackert gyllene mos utan ost, rör i 2 äggulor i moset. Tipstexten är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor morot
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 500 g färdig pastasås med tomat
  • salt och peppar
  • 4 potatismospulver
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer