Gratinerad aubergine med ost och oregano
Aubergine passar utmärkt att gratinera, och här får den lite extra smak eftersom den gratineras tillsammans med osten manchego. Toppar gör du även med oregano och till äter du en sallad med bland annat kidneybönor och paprika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 auberginer (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 tsk oregano
salt
peppar
1 förp pastasås chili (à 390 g)
2 vitlöksklyftor
150 g manchegoost
4 port durumvete
Sallad
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 gurka
1 röd paprika
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Till servering
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2474 KJ / 590 kCal
Fett26 g
Salt2.9 g
Kolhydrater63 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod ostgratinerad aubergine, riktig comfort food! Vi hackade med en chili som fick fräsa med i lökröran, det lyfte verkligen rätten. Bra med durumvetet till för det ger lite tuggmotstånd i en annars ganska mjuk och mosig rätt.
Christina
2021-02-25Yummy! Riktigt gott. Mustiga smaker, snyggt på tallriken och mättande.
Cecilia
2020-11-11Hej Cecilia! Vad kul att höra! Det ska jag hälsa till våra kockar! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-12