Köttfärspiroger

131
9
Köttfärspiroger

De här köttfärspirogerna gillar barnen! De går bra att förbereda och är lätta att ta med på utflykt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012

Köttfärspiroger

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 förp hela tomater (à 400 g)
500 g nötfärs
1 msk olja
1 köttbuljongtärning
1 tsk torkad oregano
1 1/2 dl riven ost
salt och peppar
1 förp färdig pizzadeg (à 550 g, familjepizza)
1 ägg

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: uteslut den färdiga pizzadegen och gör egen på glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: uteslut den färdiga pizzadegen och gör egen laktosfri deg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut den färdiga pizzadegen och gör egen utan mjölk. Uteslut osten.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla ev med mjölk.

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.

Gör så här

Näringsvärdet är beräknat per portion (2 st piroger per portion).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

131

Kommentarer

Eivor

2020-06-28

Jättegoda

Monica

2017-02-16

Ska pröva med pizzadeg nästa gång och hoppas på ett bättre resultat,. För säkerhetens skull blir de nog att köpa färdig pizzabotten :)

Caroline

2014-08-31

Jättegott, gick hem hos barnen!

Näringsvärde per portion

Energi 2528 KJ / 602 kCal
Fett 262 g
Salt 20 g
Kolhydrater 515 g
Protein 424 g
Läs mer om näringsvärden