Ostpirog
Med färdig pizzadeg så fixar du snabbt dessa ostpiroger. De passar perfekt som ett mellanmål eller som något litet att äta när du är sugen. Pirogerna fyller du med god, gärna lagrad, riven ost och ricottaost samt toppar dem med vallmofrö. Snabbt in i ugnen och på 15 minuter har du dina ostpiroger klara att äta.
Ingredienser
4 portioner
3 dl riven ost (gärna lagrad ost)
1 1/2 dl ricottaost
1 tsk paprikapulver
1 förp kyld pizzadeg (à 400 g)
1 ägg
1 tsk vallmofrö
För alla
Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricottaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ost och ricottaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet framtaget i samarbete med Tina Nordström.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer