UNDER 30 MIN | Enkel

Ostpirog

Med färdig pizzadeg så fixar du snabbt dessa ostpiroger. De passar perfekt som ett mellanmål eller som något litet att äta när du är sugen. Pirogerna fyller du med god, gärna lagrad, riven ost och ricottaost samt toppar dem med vallmofrö. Snabbt in i ugnen och på 15 minuter har du dina ostpiroger klara att äta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda riven ost, ricotta och paprikapulver.
  3. Rulla ut degen med bakplåtspappret på en plåt. Skär den i 4 lika stora rektanglar.
  4. Fördela fyllningen på degrektanglarna. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik över långsidorna på fyllningen och rulla ihop.
  5. Lägg pirogerna med skarven ner.
  6. Pensla pirogerna med resten av ägget. Strö på vallmofrö.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricottaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ost och ricottaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet framtaget i samarbete med Tina Nordström.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl riven ost (gärna lagrad ost)
  • 1 1/2 dl ricottaost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 förp kyld pizzadeg (à 400 g)
  • 1 ägg
  • 1 tsk vallmofrö