Köttfärspaj med smak av chili

Den här pajen har fyllts med en köttfärssås med chilisting. När den står i ugnen blandar du enkelt ihop salladen av tomater och ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
50 g smör eller margarin
1/2 dl lätt crème fraiche
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
1 rödlök
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 tsk salt
Till servering
1 dl strimlade soltorkad tomat
65 g rucola
1 krm peppar
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3077 KJ / 737 kCal
Fett34.4 g
Kolhydrater66.5 g
Protein35.5 g

Kommentarer
11 stLättlagat & väldigt Gott!
Anders
Har gjort den några gånger nu. Brukar vara uppskattad av familjen. Brukar addera en buljongtärning och göra 1,5 pajdeg. Blir lite tunnt pajskal annars enligt mig. Nästa gång skall jag testa med lite riven ost också. Läst flera andra som gjort det.
Glenn
En buljongtärning, lite oregano och timjan i köttfärsen. 👌🏻
Emelie
Jättegod och enkel paj! Snabb att göra och perfekt till matlåda om det blir något över. Jag använder blandfärs och har riven ost innan jag sätter in den i ugnen. Serverar med creme fraiche och en grönsallad.
Anna-lena
Blev gott med lite chilismak, hade ost på toppen och det är att rekommendera!
Victoria
Vi brukar använda lammfärs istället, blir kanongott!
Jenny
Om ni vill ha en trevlig och god vardagsmiddag, laga inte den här rätten. Den var riktigt tråkig, smaklös och inte ens lättlagad. Vi hoppades på att få avnjuta den tillsammans efter en lång dag men det slutade med att min sambo började gråta. Åtminstone delvis på grund av köttfärspajen.
Martin
Det är mest som att äta köttfärssås med lite smulor på. Tyckte inte alls om degen.
Caroline
Supergod och hela familjen gillade den! Rev ost överst annars exakt efter receptet. Kommer att göra denna fler gånger.
Maria
Har provat receptet men med olivpastasåsen. Jag la även till riven ost och skivad tomat ovanpå pajen. Den var väldigt enkel att göra. Det var en bra vardagsrätt att göra. Nästa gång ska jag prova pastasåsen med basilika.
Maria