Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttfärspaj med potatismos

Köttfärspaj med potatismos är ett mättande och lättlagat recept som faller de flesta i smaken. Köttfärs, morötter och lök utgör botten på pajen och ovanpå brer du ut mos och riven ost. Pajen ugnsgratineras och serveras med bröd och sockerärtor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Tillaga moset enligt förpackningens anvisning.
  3. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna. Fräs lök, morötter och färs i olja. Krydda med soja, salt, peppar och gärna timjan. Häll på vatten och låt puttra ca 5 min.
  4. Häll röran i en lättsmord ugnssäker form. Bred över moset och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min.
  5. Servera köttfärspajen med sockerärter och bröd.

För alla

Innehåller mjölk och laktos. Uteslut sojan och ersätt med balsamvinäger och om du inte tål den.
Gör mjölk- och laktosfri: Gör eget potatismos på Solhavre och mjölkfritt margarin och byt ut osten mot sojabaserad hårdost.

Tips

1 köttbuljongtärning i köttfärsröran ger den en mustigare smak. Minska då på soja och salt till hälften.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port potatismospulver
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 400 g köttfärs
  • 2 dl riven ost (max 17%)
  • 1/2 msk olja till stekning
  • 2 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ev 1 1/2 tsk timjan
  • 2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2319 kJ / 554 kCal
Fett: 15,6 g
Läs mer om näringsvärden