Köttfärspaj med mozzarella

Betyg 3.9 av 5.
70 personer har röstat
13
Köttfärspaj med mozzarella

Härlig paj med köttfärs som får god smak från oregano och söta majskorn. Riv över mozzarella som sedan smälter över, och servera sedan med fräsch gräddfil och krispig huvudsallad. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018

Köttfärspaj med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
1/2 msk oregano
salt
peppar
150 g majskorn
125 g mozzarella

Till servering

1 huvudsallad
1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Bättre att göra egen pajdeg. Ingen vill ha halvfabrikat.

Peter

2024-09-15

Grundreceptet är okej men använder mest detta recept som grund för tacopaj. Har i taco-kryddmix istället för oregano och lägger till lite paprika att fräsa med köttfärsen så blir det en smakrik paj.

Josefine

2022-09-01

Kör i kalvbuljong alla olika örter mm Mvh Sven-Erik

Sven-erik

2021-04-04

Näringsvärde per portion

Energi2830 KJ / 674 kCal
Fett41 g
Salt3.6 g
Kolhydrater40 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Tacopaj med majs
Betyg 4.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prästostpaj med kräftsallad
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegopaj med tacosmak
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små kantarellpajer med dill och fetaost
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skink- och ostpaj med sallad
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacopaj med nachos och Folke-ost
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga