Köttfärspaj med mozzarella
Härlig paj med köttfärs som får god smak från oregano och söta majskorn. Riv över mozzarella som sedan smälter över, och servera sedan med fräsch gräddfil och krispig huvudsallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
1/2 msk oregano
salt
peppar
150 g majskorn
125 g mozzarella
Till servering
1 huvudsallad
1 1/2 dl gräddfil
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot tofu eller mjölkproteinfri ostalternativ. Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smula ner en buljongtärning i färsen och krydda med lite soja och cayennepeppar för en kryddigare smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2830 KJ / 674 kCal
Fett41 g
Salt3.6 g
Kolhydrater40 g
Protein35 g
Kommentarer
Grundreceptet är okej men använder mest detta recept som grund för tacopaj. Har i taco-kryddmix istället för oregano och lägger till lite paprika att fräsa med köttfärsen så blir det en smakrik paj.
Josefine
2022-09-01Kör i kalvbuljong alla olika örter mm Mvh Sven-Erik
Sven-erik
2021-04-04Gjorde en del förändringar. Hackade tre klyftor vitlök utöver gul lök, samt buljongtärning, cayennepeppar och soja (enligt tips). Ersatte hälften av vatten med vispgrädde (1 dl). Extra kryddor och mer tomatpuré. Hackade ned en färsk mozzarella och blandade ner i köttfärsen innan den hälls i pajskalet. Toppar med en mer smakrik ost typ lagrad cheddar.
Thomas
2020-11-21