Köttfärspaj med mozzarella | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärspaj med mozzarella

Härlig paj med köttfärs som får god smak från oregano och söta majskorn. Riv över mozzarella som sedan smälter över, och servera sedan med fräsch gräddfil och krispig huvudsallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och finfördela den.
  5. Blanda ner tomatpuré, vatten och oregano. Salta och peppra.
  6. Låt puttra några minuter utan lock.
  7. Låt majsen rinna av och blanda ner den i pannan. Fördela färsen i pajformen och riv över mozzarellan.
  8. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
  9. Till servering: Skär salladen i bitar.
  10. Servera pajen med gräddfil och sallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot tofu eller mjölkproteinfri ostalternativ. Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smula ner en buljongtärning i färsen och krydda med lite soja och cayennepeppar för en kryddigare smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk pajdeg
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1/2 msk oregano
  • salt
  • peppar
  • 150 g majskorn
  • 125 g mozzarella
Till servering
  • 1 huvudsallad
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2830 kJ / 674 kCal