Köttfärspaj med mozzarella

27
10
Köttfärspaj med mozzarella

Härlig paj med köttfärs som får god smak från oregano och söta majskorn. Riv över mozzarella som sedan smälter över, och servera sedan med fräsch gräddfil och krispig huvudsallad. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018

Köttfärspaj med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
250 g
färsk pajdeg
1
gul lök
1 msk
olja
ca 500 g
nötfärs
1/2 dl
tomatpuré
2 dl
vatten
1/2 msk
oregano
-
salt
-
peppar
150 g
majskorn
125 g
mozzarella

Till servering

1
huvudsallad
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot tofu eller mjölkproteinfri ostalternativ. Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smula ner en buljongtärning i färsen och krydda med lite soja och cayennepeppar för en kryddigare smak.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Thomas

11/21/2020

Gjorde en del förändringar. Hackade tre klyftor vitlök utöver gul lök, samt buljongtärning, cayennepeppar och soja (enligt tips). Ersatte hälften av vatten med vispgrädde (1 dl). Extra kryddor och mer tomatpuré. Hackade ned en färsk mozzarella och blandade ner i köttfärsen innan den hälls i pajskalet. Toppar med en mer smakrik ost typ lagrad cheddar.

Emelie

1/26/2020

Med extra kryddor blir det bra!

Lena

5/23/2019

Gott!! Gräddfilen gjorde det där lilla extra.

Näringsvärde per portion

Energi 2830 KJ / 674 kCal
Fett 41 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 40 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept