Köttfärspaj med mozzarella
Härlig paj med köttfärs som får god smak från oregano och söta majskorn. Riv över mozzarella som sedan smälter över, och servera sedan med fräsch gräddfil och krispig huvudsallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
1/2 msk oregano
salt
peppar
150 g majskorn
125 g mozzarella
Till servering
1 huvudsallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2830 KJ / 674 kCal
Fett41 g
Salt3.6 g
Kolhydrater40 g
Protein35 g
Kommentarer
Bättre att göra egen pajdeg. Ingen vill ha halvfabrikat.
Peter
2024-09-15Grundreceptet är okej men använder mest detta recept som grund för tacopaj. Har i taco-kryddmix istället för oregano och lägger till lite paprika att fräsa med köttfärsen så blir det en smakrik paj.
Josefine
2022-09-01Kör i kalvbuljong alla olika örter mm Mvh Sven-Erik
Sven-erik
2021-04-04