Grönkålspaj med ädelost

196
21
Grönkålspaj med ädelost

Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!

Grönkålspaj med ädelost

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk smör
150 g skuren grönkål
flingsalt med jod
svartpeppar

Äggstanning

3 dl mjölk (3 %)
1 dl matlagningsgrädde
4 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g ädelost

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölkdryck och matlagningsgrädde. Byt ut ädelost mot laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Välj ris-, havre- eller sojabaserad mjölk och gräddersättning. Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

196

Kommentarer

Alexandra

2022-11-07

Funkar den att frysa?

Ingela

2022-10-20

Nja purjolök passar bättre med ädelost.

Dennis

2022-01-04

Idag körde jag blå stilton ost och toppade med körsbärstomater 😋

Näringsvärde per portion

Energi 3072 KJ / 734 kCal
Fett 51.7 g
Kolhydrater 42.2 g
Protein 24.6 g
Läs mer om näringsvärden