Grönkålspaj med ädelost

151
16
Grönkålspaj med ädelost

Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!

Skriv ut
Grönkålspaj med ädelost

Ingredienser

4 portioner
250 g
färsk pajdeg
1
gul lök
1 msk
smör
150 g
skuren grönkål
-
flingsalt med jod
-
svartpeppar

Äggstanning

3 dl
mjölk (3 %)
1 dl
matlagningsgrädde
4
ägg
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
140 g
ädelost

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölkdryck och matlagningsgrädde. Byt ut ädelost mot laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Välj ris-, havre- eller sojabaserad mjölk och gräddersättning. Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Vad tyckte du om receptet?

151

Kommentarer

Ann

1/17/2021

Man kan lägga i stekt bacon också

Åsa

1/2/2021

Vår favoritpaj! Så god! Högsta betyg från oss 👌😋

My

12/25/2020

Supergott! Fungerar även bra med broccoli istället för kål om man vill ha variation. 😀

Näringsvärde per portion

Energi 3072 KJ / 734 kCal
Fett 51.7 g
Kolhydrater 42.2 g
Protein 24.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept