Grönkålspaj med ädelost

Betyg 3.8 av 5.
203 personer har röstat
21
Grönkålspaj med ädelost

Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!

Grönkålspaj med ädelost

Ingredienser

4 portioner
250 g  färsk pajdeg
1   gul lök
1 msk  smör
150 g  skuren grönkål
flingsalt med jod
svartpeppar

Äggstanning

3 dl  mjölk (3 %)
1 dl  matlagningsgrädde
4   ägg
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
140 g  ädelost

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölkdryck och matlagningsgrädde. Byt ut ädelost mot laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Välj ris-, havre- eller sojabaserad mjölk och gräddersättning. Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
203 personer har röstat

Kommentarer

Funkar den att frysa?

Alexandra

2022-11-07

Nja purjolök passar bättre med ädelost.

Ingela

2022-10-20

Idag körde jag blå stilton ost och toppade med körsbärstomater 😋

Dennis

2022-01-04

Näringsvärde per portion

Energi3072 KJ / 734 kCal
Fett51.7 g
Kolhydrater42.2 g
Protein24.6 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Skinkstek med råstekt kål och blue cheese dressing
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minipajer med grönkål, ädelost och mandel
Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål
Betyg 4.8 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostpaj med stekta päron
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Betyg 4.8 av 5.
113 personer har röstat
Under 30 min att tillaga