Grönkålspaj med ädelost

Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!

Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk smör
150 g skuren grönkål
flingsalt med jod
svartpeppar
Äggstanning
3 dl mjölk (3 %)
1 dl matlagningsgrädde
4 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g ädelost
Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3072 KJ / 734 kCal
Fett51.7 g
Kolhydrater42.2 g
Protein24.6 g
Kommentarer
Kan jag göra den idag och värma på den imorgon?
Lisa
2024-12-23Hej Lisa! Ja, det går jättebra! God Jul!
Redaktionen
2024-12-23Jag är dålig på att baka även att m den här är färdig deg. Så en fråga ska man smörja formen?🤔🤣
Lena
2024-12-16Hej Lena! Det skadar inte men är inte nödvändigt. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-16Supergott, brukar toppa med hackade valnötter och honung 😍
Julia
2024-10-03