Grönkålspaj med ädelost
Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk smör
150 g skuren grönkål
flingsalt med jod
svartpeppar
Äggstanning
3 dl mjölk (3 %)
1 dl matlagningsgrädde
4 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g ädelost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3072 KJ / 734 kCal
Fett51.7 g
Kolhydrater42.2 g
Protein24.6 g
Kommentarer
Supergott, brukar toppa med hackade valnötter och honung 😍
Julia
2024-10-03Funkar den att frysa?
Alexandra
2022-11-07Nja purjolök passar bättre med ädelost.
Ingela
2022-10-20