Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönkålspaj med ädelost

Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Skala och skiva löken. Fräs den i smöret. Tillsätt grönkålen och låt den ”smälta” ner. Krydda med salt och nymald peppar. Vänd runt så att det blandas ordentligt.
  4. Äggstanning: Blanda mjölk, grädde, ägg, salt och nymald peppar i en bunke.
  5. Smula ädelosten.
  6. Lägg grönkålen och osten i pajskalet. Häll på äggstanningen.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölkdryck och matlagningsgrädde. Byt ut ädelost mot laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Välj ris-, havre- eller sojabaserad mjölk och gräddersättning. Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk pajdeg
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 150 g skuren grönkål
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
Äggstanning
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 140 g ädelost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3072 kJ / 734 kCal