Köttfärspaj är ett lantligt och trivsamt middagsalternativ, som passar både stora och små magar. Grädda degen i ugn och laga till den matiga fyllningen, med bland annat nötfärs, lök, tomat, majskorn och kryddmix fajitas. Fördela röran i pajformen, strö över osten och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera den imponerande pajen med gräddfil och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
14 2014
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helen
2020-02-28Kan man laga pajen dagen innan och ta fram till kalas nästa dag?
Redaktionen ICAse
2020-02-28Hej Helen! Det går fint att laga pajen en dag i förväg. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Emma
2019-08-26Hela familjen tyckte det var gott. Vi vuxna saknade lite sting men barnen kastade i sig pajen så helt klart något vi kommer laga igen
Eva
2014-04-04Hela familjen gillade det här!