Köttfärspaj
Köttfärspaj är ett lantligt och trivsamt middagsalternativ, som passar både stora och små magar. Grädda degen i ugn och laga till den matiga fyllningen, med bland annat nötfärs, lök, tomat, majskorn och kryddmix fajitas. Fördela röran i pajformen, strö över osten och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera den imponerande pajen med gräddfil och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2014
Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg
Fyllning
1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
30 g kryddmix fajitas
salt
peppar
150 g majskorn
1 1/2 dl riven ost
1 1/2 dl gräddfil
1/2 påse salladsmix (à 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2597 KJ / 620 kCal
Fett32.7 g
Kolhydrater43.7 g
Protein37.2 g
Kommentarer
Lagat detta så många gånger att jag tappat räkningen 😅 Dotterns favoriträtt
Marie-louise
2023-12-03Kan man laga pajen dagen innan och ta fram till kalas nästa dag?
Helen
2020-02-28Hej Helen! Det går fint att laga pajen en dag i förväg. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-28Hela familjen tyckte det var gott. Vi vuxna saknade lite sting men barnen kastade i sig pajen så helt klart något vi kommer laga igen
Emma
2019-08-26