Köttfärspaj

957
6
Köttfärspaj

Köttfärspaj är ett lantligt och trivsamt middagsalternativ, som passar både stora och små magar. Grädda degen i ugn och laga till den matiga fyllningen, med bland annat nötfärs, lök, tomat, majskorn och kryddmix fajitas. Fördela röran i pajformen, strö över osten och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera den imponerande pajen med gräddfil och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2014

Köttfärspaj

Ingredienser

4 portioner
250 g pajdeg

Fyllning

1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
30 g kryddmix fajitas
salt och peppar
150 g majskorn
1 1/2 dl riven ost
1 1/2 dl gräddfil
1/2 påse salladsmix (à 150 g)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

957

Kommentarer

Helen

2020-02-28

Kan man laga pajen dagen innan och ta fram till kalas nästa dag?

Redaktionen ICAse

2020-02-28

Hej Helen! Det går fint att laga pajen en dag i förväg. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Emma

2019-08-26

Hela familjen tyckte det var gott. Vi vuxna saknade lite sting men barnen kastade i sig pajen så helt klart något vi kommer laga igen

Eva

2014-04-04

Hela familjen gillade det här!

Näringsvärde per portion

Energi 2597 KJ / 620 kCal
Fett 32.7 g
Kolhydrater 43.7 g
Protein 37.2 g
Läs mer om näringsvärden