Köttfärspaj

Köttfärspaj är ett lantligt och trivsamt middagsalternativ, som passar både stora och små magar. Grädda degen i ugn och laga till den matiga fyllningen, med bland annat nötfärs, lök, tomat, majskorn och kryddmix fajitas. Fördela röran i pajformen, strö över osten och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera den imponerande pajen med gräddfil och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2014

Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg
Fyllning
1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
30 g kryddmix fajitas
salt
peppar
150 g majskorn
1 1/2 dl riven ost
1 1/2 dl gräddfil
1/2 påse salladsmix (à 150 g)
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2597 KJ / 620 kCal
Fett32.7 g
Kolhydrater43.7 g
Protein37.2 g
Kommentarer
Enkelt och gott. 🙂 Möjligen minska något på majsen och ha i paprika, röd lök eller nåt istället.
Peter
2025-03-18Lagat detta så många gånger att jag tappat räkningen 😅 Dotterns favoriträtt
Marie-louise
2023-12-03Kan man laga pajen dagen innan och ta fram till kalas nästa dag?
Helen
2020-02-28Hej Helen! Det går fint att laga pajen en dag i förväg. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2020-02-28