Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärslimpa med tomatsås

Mumsig köttfärslimpa som här serveras med en smakrik tomatsås. Tillsammans med nykokt potatis och gröna gurkstavar har du en måltid hela familjen gillar. Till de som gillar kan du servera köttfärslimpan med svarta oliver och hackad basilika!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Köttfärslimpa: Häll ströbröd, lök och mjölk i en bunke. Låt stå och svälla några minuter.
  4. Blanda färsen med ströbrödsblandningen tillsammans med salt och peppar och blanda noga.
  5. Forma färsen till två smala limpor och lägg dem i en ugnssäker form.
  6. Häll pastasåsen i formen och sätt in mitt i ugnen tills köttfärslimpans innertemperatur är 70°C, ca 20 minuter.
  7. Till servering: Hacka basilikan och strö över den och oliverna över limporna.
  8. Skär gurkan i stavar. Servera köttfärslimporna med potatis och gurka.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

  • 900 g potatis
Köttfärslimpa
  • 1/2 ströbröd
  • 1 dl rostad lök
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 400 g pastasås med oliver
Till servering
  • 1/2 kruka basilika
  • 240 g svarta oliver
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2691 kJ / 644 kCal