Köttfärslimpa med gräddsås

En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får äta den tillsammans med en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttfärslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
Sås
1/2 rödlök
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk rosmarin
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater
Gör så här
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g

Kommentarer
115 stMycket bra.
Trond
Det är fasligt mycket gnäll om maten, antingen gillar man den eller så låter man bli att göra den. Sen är det inte samma köttfärslimpa OM man ändrat på hela receptet då är det en helt annan köttfärslimpa. I övrigt så var kf-limpan ganska okej även tidsmässigt,
Carina
Skippa "hushållsfärsen", ärtproteinet är egentligen bara vatten med 6% ärtor, så man betalar för 30% vatten. Annars bra recept.
Fredrik
Verkar bra men: Använder aldrig lök i gräddsås och reder hellre med smör och vetemjöl.
Jan
Mycket enkelt och gott recept. Jag fyllde dock min limpa med täcka skivor ost och sedan strödde jag över rejält med fryst dill. Bakade ihopa det hela och lade in i ugn. Dessutom hade jag lite extra Rosmarin i såsen. Det blev toppen bra.
Tobias
Jag stekte min i ugnen, sen vände jag ner den i stekpannan med en skvätt soja och fick lite mer färg på den.
Kristina
Jag tyckte inte det smakade bra. Så lite salt i receptet, jag tog en tsk salt ändå va det för lite. Få krydda upp den färdig sen.
Monica
Mycket gott
Åsa
Ströbröd behövs enligt min mening aldrig i färsbiffar/färslimpa/köttbullar. Ett ägg i 500g köttfärs gör att färsen håller ihop finfint dessutom är det alltid glutenfritt. Blanda smeten ordentligt och låt stå i några minuter så gör proteinet i ägget sitt. Ströbröd är nog kanske en kvarleva sedan den tiden man var tvungen att dryga ut det dyra med billigt.(?)
Michael
Vad blir priset på en man?
Paula