Köttfärslimpa med gräddsås

Betyg 4.3 av 5.670 personer har röstat
Receptet har 115 kommentarer
Köttfärslimpa med gräddsås

En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får äta den tillsammans med en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2025

Köttfärslimpa med gräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Köttfärslimpa

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)

Sås

1/2 rödlök
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk rosmarin
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater

Gör så här

00:25:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

115 st
  • Mycket bra.

    Trond

  • Det är fasligt mycket gnäll om maten, antingen gillar man den eller så låter man bli att göra den. Sen är det inte samma köttfärslimpa OM man ändrat på hela receptet då är det en helt annan köttfärslimpa. I övrigt så var kf-limpan ganska okej även tidsmässigt,

    Carina

  • Skippa "hushållsfärsen", ärtproteinet är egentligen bara vatten med 6% ärtor, så man betalar för 30% vatten. Annars bra recept.

    Fredrik

  • Verkar bra men: Använder aldrig lök i gräddsås och reder hellre med smör och vetemjöl.

    Jan

  • Mycket enkelt och gott recept. Jag fyllde dock min limpa med täcka skivor ost och sedan strödde jag över rejält med fryst dill. Bakade ihopa det hela och lade in i ugn. Dessutom hade jag lite extra Rosmarin i såsen. Det blev toppen bra.

    Tobias

  • Jag stekte min i ugnen, sen vände jag ner den i stekpannan med en skvätt soja och fick lite mer färg på den.

    Kristina

  • Jag tyckte inte det smakade bra. Så lite salt i receptet, jag tog en tsk salt ändå va det för lite. Få krydda upp den färdig sen.

    Monica

  • Mycket gott

    Åsa

  • Ströbröd behövs enligt min mening aldrig i färsbiffar/färslimpa/köttbullar. Ett ägg i 500g köttfärs gör att färsen håller ihop finfint dessutom är det alltid glutenfritt. Blanda smeten ordentligt och låt stå i några minuter så gör proteinet i ägget sitt. Ströbröd är nog kanske en kvarleva sedan den tiden man var tvungen att dryga ut det dyra med billigt.(?)

    Michael

  • Vad blir priset på en man?

    Paula

Näringsvärde per portion

Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g

Testa liknande recept

  • Köttfärssås med spaghetti
    Betyg 4 av 5.366 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel köttfärslimpa med löksoppa
    Betyg 4.5 av 5.318 personer har röstat
    Receptet har 89 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabblasagne
    Betyg 4.5 av 5.266 personer har röstat
    Receptet har 87 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pannbiff med löksås
    Betyg 4.5 av 5.139 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk lasagne
    Betyg 4.1 av 5.2225 personer har röstat
    Receptet har 255 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad