Köttfärslimpa med gräddsås

En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får äta den tillsammans med en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttfärslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
Sås
1/2 rödlök
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk rosmarin
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater
Gör så här
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Kommentarer
Jag tyckte inte det smakade bra. Så lite salt i receptet, jag tog en tsk salt ändå va det för lite. Få krydda upp den färdig sen.
Monica
2025-05-29Mycket gott
Åsa
2025-05-07Ströbröd behövs enligt min mening aldrig i färsbiffar/färslimpa/köttbullar. Ett ägg i 500g köttfärs gör att färsen håller ihop finfint dessutom är det alltid glutenfritt. Blanda smeten ordentligt och låt stå i några minuter så gör proteinet i ägget sitt. Ströbröd är nog kanske en kvarleva sedan den tiden man var tvungen att dryga ut det dyra med billigt.(?)
Michael
2025-05-06