Köttfärsgulasch med ostkräm

Har du testat gulasch med köttfärs? Om inte så är du in for a treat, för det här är riktigt smarrigt! Grytan serveras med kokt potatis, en ostkräm och uppskuren gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
1 gul paprika
1 tsk hel kummin
1 msk olja
ca 500 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
390 g finkrossade tomat
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
Ostkräm
1 dl riven ost
2 dl smetana
1 gurka
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3062 KJ / 728 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Kommentarer
3 stLite udda med en gulasch soppa som ska ätas med gaffel och kniv? Eller hur är det annars tänkt att man ska dela den kokta potatisen? Mer styrka behövs definitivt i receptet chili flakes eller tabasco. Och eftersom jag oftast äter gulasch som en soppa behövs även mer vätska. Smetana + osten tillför inte mycket mer än vanlig creme fraiche gör till en vanlig gulasch - men blir ju betydligt fetare! Gurktärningarna kan man skippa helt.
Camilla
Vi är såååååå nöjda! Blev hur gott som helst!
Annelie
Smakar mer som köttfärssås än gulasch..
Andrea