Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm

Betyg 4.6 av 5.127 personer har röstat
Receptet har 31 kommentarer
Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm

Samla familjen och låt er värmas av denna gulasch! Blandfärs, paprika, morötter och potatis kokas samman med smaker från kummin och paprikapulver, och denna mustiga soppa får ännu mer smak av lagerbladen. Ät ihop med lite vitlökskräm och nygräddade baguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2024

Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
1 röd paprika
1 röd eller gul lök
1 vitlöksklyfta
2 bakpotatisar (à ca 300 g eller motsvarande mängd potatis)
2 morötter
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 msk olja
1 tsk hel kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
5 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 lagerblad
salt
peppar
1 förp bake off baguette (à 300 g) (eller annat bröd)
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

31 st
  • Enkelt och smidigt att tillaga och hela familjen älskade vitlökscremen till.

    Therése

  • Jag skar fast potatis och morot i c:a 1-cm-kuber och gulaschen fick puttra i 45 minuter innan de nått ätkonsistens. Jag adderade en deciliter grädde mot slutet som gav rundare, fylligare smak och cayennepeppar för mer sting.

    Kristin

  • Brukar blanda i lite tacokrydda i färsen, det blir mumsigt! Men nog måste rotfrukterna koka betydligt mer än vad som står!

    Maria

  • Jättegott! Alla i familjen gillade den. Man behöver absolut 15 min för att få rotfrukterna mjuka. Jag skar i ganska små bitar och det tog ca 17 min.

    Carolina

  • Helt ok, men behövde koka mer än 15 minuter för att rotfrukterna skulle bli klara, skar dem typ 1x1 cm. Jag tycker inte att den smakar så mustigt och fylligt jag tycker gulaschsoppa skall göra. Öste ändå på med mer kryddor och buljong. Vitlökskrämen lyfte helt klart. 3,5/5

    Emélie

  • Fem⭐️ supergod soppa m mumsiga tillbehör, hoppas att få se den igen i matkassen! Följde tipsen o kryddade extra av bla spiskummin o buljongtärning. Det stämde även att potatisen behövde mer tid än 15 min

    Louise

  • Supergott

    Carina

  • Gun Gott

    Gun

  • Gott!

    Rosita

  • Bra, fast vi fick en s k hushållsfärs som inte alls var lika god som vanlig blandfärs.

    Sten

Näringsvärde per portion

Energi3141 KJ / 749 kCal
Fett31 g
Salt3.5 g
Kolhydrater79 g
Protein36 g

Testa liknande recept

  • Snabbgulasch
    Betyg 3.6 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabblagad köttfärsgulasch
    Betyg 4.1 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gulasch på blandfärs
    Betyg 4.1 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärsgulasch med potatis
    Betyg 4.2 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampsoppa och varma baguetter
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Broccolisoppa med tonfiskbaguette
    Betyg 3.6 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad