Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm

Samla familjen och låt er värmas av denna gulasch! Blandfärs, paprika, morötter och potatis kokas samman med smaker från kummin och paprikapulver, och denna mustiga soppa får ännu mer smak av lagerbladen. Ät ihop med lite vitlökskräm och nygräddade baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2024

Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 röd eller gul lök
1 vitlöksklyfta
2 bakpotatisar (à ca 300 g eller motsvarande mängd potatis)
2 morötter
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 msk olja
1 tsk hel kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
5 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 lagerblad
salt
peppar
1 förp bake off baguette (à 300 g) (eller annat bröd)
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 749 kCal
Fett31 g
Salt3.5 g
Kolhydrater79 g
Protein36 g
Kommentarer
Jag skar fast potatis och morot i c:a 1-cm-kuber och gulaschen fick puttra i 45 minuter innan de nått ätkonsistens. Jag adderade en deciliter grädde mot slutet som gav rundare, fylligare smak och cayennepeppar för mer sting.
Kristin
2025-08-10Brukar blanda i lite tacokrydda i färsen, det blir mumsigt! Men nog måste rotfrukterna koka betydligt mer än vad som står!
Maria
2025-02-15Jättegott! Alla i familjen gillade den. Man behöver absolut 15 min för att få rotfrukterna mjuka. Jag skar i ganska små bitar och det tog ca 17 min.
Carolina
2025-01-27