Köttfärsgulasch

Betyg 3.8 av 5.90 personer har röstat
Receptet har 30 kommentarer
Köttfärsgulasch

Himmelsk gulaschsoppa med köttfärs, potatis och krossade tomater. Krydda köttfärsgulaschen med kummin och servera med baguetter och färskost. En värmande soppa att servera en kall och blåsig höstdag.

Köttfärsgulasch

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
4 potatisar
1 paprika
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
salt
peppar

Varm ostbaguette

baguette
färskost av valfri smak

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

30 st
  • Tycker den är fantastisk god, gör oftast med älgfärs

    Inger margareta

  • Fräs färsen för sig själv blir mycket bättre.

    Anna-carin

  • Jag ser att jag kommenterade det här receptet redan 2006 och jag kan bara konstatera att det är en soppa som jag fortfarande lagar. Använder alltid krossade tomater med chili och tillsätter kummin, det blir alltid gott tycker jag men jag kan tänka mig att det kan bli riktigt bra med andra kryddningar också. Perfekt höst- och vintermat som är mer som en gryta än en soppa.

    Sofia

  • Godare med spiskummin

    Eva-lena

  • "Gör mer klimaträtt Välj blandfärs och minska din klimatpåverkan med en tredjedel." Går väldigt bra med sojafärs också, om man nu vill tänka på klimatet.

    Johan

  • Tillsätt chilisås och vitlök, paprikapulver och skippa de andra kryddorna :)

    Gudrun

  • Jag håller med tidigare kommentarer att kryddningen är lite mesig. Jag la i 2 lagerblad som fick koka med, chilipulver, paprikapulver och cayennepeppar. Gott blev det och det gick att frysa in fast det var potatis i. Jag hade dock väldigt små tärningar.

    Maria

  • Supergott och jätte enkelt att laga. Däremot tyckte jag att kryddningen var lite mesig, så jag tillsatte tomatpuré, chilipulver, cayennepeppar och paprikapulver. Dessutom hade jag i 2 st Fond du Chef (nöt) för lite fylligare smak. Slutresultatet = fantastiskt!! Perfekt att ha med i matlådan också.

    Katja

  • jag bytte ut kummin mot timjan, la i ett lagerblad och hade i paprikapulver! Blev gott ..

    Sari

  • Jag hade inte hemma krossade tomater så det fick bli passerade tomater. Det framgick inte när, var och hur citronen skulle ingå så vi uteslöt den. Istället så stekte jag köttfärsen i en olivolja med citronsmak, bara för att få någon slags citron med i det hela. Både barnen och vi vuxna tyckte om denna rätt.

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2158 KJ / 516 kCal
Fett23 g
Salt2.04 g
Kolhydrater37 g
Protein38 g

Testa liknande recept

  • Gulaschsoppa med köttfärs
    Betyg 4.1 av 5.402 personer har röstat
    Receptet har 71 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabblagad köttfärsgulasch
    Betyg 4.1 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärsgulasch med potatis
    Betyg 4.2 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustig gulasch
    Betyg 3.1 av 5.180 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gulaschsoppa med grönsaker
    Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Renskavsgulasch med vitlökskräm
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad