Köttfärsgryta från mellanöstern

Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Köttfärsgryta från mellanöstern

Mustig och mättande köttfärsgryta från mellanöstern. Utsökta smaker från auberginer, koriander, russin och kanel kombinerat med köttfärs ger denna gryta en fulländad och exotisk smak.

Köttfärsgryta från mellanöstern

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer
1 tsk salt till auberginerna
8 - 10 stora potatisar
2 gula lökar
3 dl vatten
1/2 tsk salt till kokvattnet
500 g köttfärs
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk mald kanel
1 tsk koriander
1 dl russin

Till servering

matyoghurt smaksatt med citronskal
isbergssallad
bröd

Gör så här

00:10:00
00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Står inte vad man ska göra med lök och potatis. Blandade ner dessa i alla fall i köttfärsen. God smak på färsen, det var väl allt

    Ann-charlotte

  • Riktigt gott. Tyckte att det såg vattniga ut. Men smakerna. Billigt, enkelt och så gott. Rörde ihop turkisk yoghurt, citroncest, fryst koriander, svartpeppar och salt som tillbehör. Isbergssallad är för dyrt för oss nu. Gillar mycket och kommer att göra igen.

    Mona

  • Gott! Jag fräste ett par vitlöksklyftor mer köttfärsen och hade i några teskedar sambal oelek och en matsked oxfond och för mer smak!

    Carola

  • Väldigt enkel och god mat! Jag började dock med steg 2, då det momentet tar längst tid. Sen är det bara att följa receptet i rätt ordning. Kommer tillsätta lite mer salt och peppar i färsen under stekningen, då vi ansåg det vara lite lite. Men det är ju en smaksak 🙂 Vi kommer definitivt göra om det!

    Jessica

  • Det var väldigt gott, men receptet krävde tolkning! Ska potatis och lök koka i 3dl vatten? Är det potatisgrytan som färs och aubergine ska läggas i? Potatis som skurits i bitar behöver inte koka i sammanlagt 20 min. Jag hällde av lite av potatis/lök-vattnet och använde i en annan gryta, för att koka aubergine tillsammans med den stekta köttfärsen. Det gick bra det med, behövde bara använda någon dl av vattnet. Till sist blandade jag i potatis, lök och russin.

    Cecilia

  • Mycket god rätt som inte liknar den mat jag brukar göra. Jag tog visserligen bara 1 aubergin och 1 gul lök och något mindre potatis. Dessutom råkade jag köpa körvel istället för koriander, men jag hade i lite curry för att "kompensera" ev smakbortfall från koriandern. Alla i familjen, utom min kräsna son gillade rätten.

    Monica

  • Ganska gott första gången, men fungerade verkligen inte som matlåda. Hu.

    Harriet

  • stod det inte förut 500gram köttfärs? står det nu iaf , jag ska helt klart prova detta recept till helgen.

    Carola

  • SER GOTT DET MÅSTE JAG PROVA M.M.M

    Per

  • Ser gott ut, men jag undrar också när köttfärsen kommer in i bilden :-)

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2454 KJ / 587 kCal
Fett16.9 g

Testa liknande recept

  • Auberginekompott
    Betyg 1.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Bananer i kokosmjölk
    Betyg 3 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baba ganoush med mynta och chili
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad