Köttfärsgratäng med makaroner

12
5
Köttfärsgratäng med makaroner

En köttfärsgratäng med makaroner är perfekt att göra om man ofta återkommer till köttfärssås och spaghetti. Nästan samma ingredienser, men i ett litet annorlunda format! Låt kokta makaroner och stekt köttfärs blandas med ägg och mjölk och gratineras i ugnen. Självklart toppar du den med ost och äter den med söta plommontomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020

Köttfärsgratäng med makaroner

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna macaronetti)
500 g
blandfärs
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
390 g
pastasås basilika
4
ägg
2 dl
mjölk
2 krm
salt
2 krm
peppar
1 dl
riven ost (gärna prästost)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ulrika

2020-06-28

Jättegod, gjorde dubbelsats. Behövs kryddas mer. När vi gjorde den gång två tog vi en pastasås med chili. Det blev supergott. Uppskattat av alla i familjen.

Anette

2020-06-12

Gott men kryddade lite extra 👌🏻

Charlotte

2020-06-09

Väldigt god rätt!! Den kommer vi göra om flera gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 3173 KJ / 759 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 69 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept