UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärsgratäng med makaroner

En köttfärsgratäng med makaroner är perfekt att göra om man ofta återkommer till köttfärssås och spaghetti. Nästan samma ingredienser, men i ett litet annorlunda format! Låt kokta makaroner och stekt köttfärs blandas med ägg och mjölk och gratineras i ugnen. Självklart toppar du den med ost och äter den med söta plommontomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek färsen i oljan och krydda med salt och peppar. Häll i pastasåsen och låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Blanda ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Varva makaroner, äggstanning och köttfärssås i en ugnsform och toppa med ost. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills gratängen har stelnat.
  5. Skär tomaterna i bitar.
  6. Servera köttfärsgratängen med tomaterna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna macaronetti)
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 390 g pastasås basilika
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl riven ost (gärna prästost)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3173 kJ / 759 kCal