Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Köttfärsfyllda piroger med svamp

Piroger kan vara lite knepiga att göra, men de blir både vackra och goda när de är klara. Degen viker du runt en fyllning av bland annat köttfärs och svamp som du kryddar med lite rosmarin innan pirogerna gräddas i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37°C. Häll lite av blandningen över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av mjölkblandningen, salt, socker, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta till smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Fyllning: Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök, morot och svamp.
  4. Tillsätt köttfärsen och fräs till färsen är smulig och har fått fin färg. Häll över vatten och crème fraiche. Tillsätt soja, balsamvinäger och honung. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Låt puttra i 8-10 min. Låt fyllningen kallna.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Kavla ut degen till en platta. Ta ut runda kakor, ca 12 cm i diameter. Lägg en klick fyllning på varje rundel och vik ihop till en avlång pirog. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt ca 20 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 12 min. Låt svalna under bakduk på galler.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck samt laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägg mot mjölk eller vatten att pensla med.

Ingredienser

Portioner: 7
  • 25 g jäst
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 100 g svamp t ex skogschampinjoner
  • 1 msk olja
  • 300 g köttfärs
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 2 tsk rosmarin
Pensling
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer