Köttfärsfyllda piroger med svamp

14
5
Köttfärsfyllda piroger med svamp

Piroger kan vara lite knepiga att göra, men de blir både vackra och goda när de är klara. Degen viker du runt en fyllning av bland annat köttfärs och svamp som du kryddar med lite rosmarin innan pirogerna gräddas i ugnen.

Köttfärsfyllda piroger med svamp

Ingredienser

7
25 g jäst
25 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
3 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

2 gula lökar
1 morot
100 g svamp t ex skogschampinjoner
1 msk olja
300 g köttfärs
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1/2 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
2 tsk rosmarin

Pensling

1 ägg

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck samt laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägg mot mjölk eller vatten att pensla med.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Sara

2020-02-29

Smakar för starkt av rosmarin.

Maria

2004-10-27

Blir lite mycket köttfärs och jag provade två gånger att göra denna maträtt och tog bort rosmarin andra gången...Helt ok recept men lite pilligt och marigt. Men alla tyckte det var jättegott!! Tom svågern som inte äter svamp tyckte det var gott ;)

Eivy

2004-02-27

Jag tog dubbel sats av både köttsås och deg. Jag fick minst hälften av köttsåsen över. Kan ju vara bra att ha en annan dag. Men det går ju inte att kavla ut degen så mycket att men får så många piroger att all köttfärs går åt. Ganska jobbigt recept.