Köttfärsfyllda piroger med svamp

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
6
Köttfärsfyllda piroger med svamp

Piroger kan vara lite knepiga att göra, men de blir både vackra och goda när de är klara. Degen viker du runt en fyllning av bland annat köttfärs och svamp som du kryddar med lite rosmarin innan pirogerna gräddas i ugnen.

Köttfärsfyllda piroger med svamp

Ingredienser

7 portioner
25 g jäst
25 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
3 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

2 gula lökar
1 morot
100 g svamp t ex skogschampinjoner
1 msk olja
300 g köttfärs
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1/2 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
2 tsk rosmarin

Pensling

1 ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Jag hade svårt med antalet. Jag dubblade receptet och fick mycket färs över trots att jag fyllde dem fulla. Jag fick ut 28 piroger och så tog degen slut. Konstigt 🤨

Maria

2023-07-29

Smakar för starkt av rosmarin.

Sara

2020-02-29

Blir lite mycket köttfärs och jag provade två gånger att göra denna maträtt och tog bort rosmarin andra gången...Helt ok recept men lite pilligt och marigt. Men alla tyckte det var jättegott!! Tom svågern som inte äter svamp tyckte det var gott ;)

Maria

2004-10-27

Testa liknande recept

Empanadas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gott bröd med oliver och rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamp- och färsbiffar med pasta
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och valnötsbaguetter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjukt tunnbröd
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosmarinscones
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga