Färsgryta med pastaskruvar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsgryta med pastaskruvar

Fantastiskt lättlagad och matig färsgryta med pastaskruvar. Överraskande, mustig gryta, med kajennpeppar, banan och jordnötter. Komplett och ljuvlig med grönsallad och citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastaskruvar enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i några minuter i en panna.
  3. Tillsätt köttfärs och låt fräsa med tills den får lite färg. Krydda med salt, curry, kajennpeppar och svartpeppar. Häll på buljongen. Låt småkoka i ca 5 minuter.
  4. Låt pastan rinna av väl. Rör ner den i grytan.
  5. Skala och skiva bananer. Vänd ner i grytan och strö över jordnötter.
  6. Till servering: Servera med blandad grönsallad och citron.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pastaskruvar
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 300 g köttfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl buljong (tärning + vatten)
  • 2 bananer
  • 1/2 dl salta jordnötter
Till servering
  • blandad grönsallad
  • citron
Lägg till i inköpslistan