Köttfärsbiffar med rödbetor och tzatziki
Vill du testa en annorlunda variant av färsbiffar? Addera färdigkokta rödbetor och vips så har du härligt röda rödbetsbiffar att bjuda på. Här äts dem tillsammans med en krispig sallad gjord på paprika och rödlök, fluffigt ris samt en krämig sås såklart, som i det här fallet är en tzatziki.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020
Ingredienser
4 portioner
Biffar
1/2 förp kokta skalade rödbetor (à500 g)
1/2 dl ströbröd
500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk dijonsenap
1 ägg
1 msk olja
4 port ris
Sallad
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2845 KJ / 679 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein37 g
Kommentarer
Älskar detta receptet! Biffarna är magiska
Anna
2023-04-12Tror ni det skulle funka lika bra med vegofärs?
Thina
2020-04-27Hej Thina! Vi har inte provlagat med vegofärs men det bör fungera om du väljer formbar färs. Om biffarna inte riktigt håller ihop kan du prova med att tillsätta ett extra ägg. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-27Goda och saftiga biffar!
Stéphanie
2020-03-24