UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärsbiffar med rödbetor och tzatziki

Vill du testa en annorlunda variant av färsbiffar? Addera färdigkokta rödbetor och vips så har du härligt röda rödbetsbiffar att bjuda på. Här äts dem tillsammans med en krispig sallad gjord på paprika och rödlök, fluffigt ris samt en krämig sås såklart, som i det här fallet är en tzatziki.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Biffar: Riv rödbetorna fint på ett rivjärn och pressa ur lite av vätskan. Blanda rödbetsrivet med ströbrödet och låt det svälla någon minut. Vänd ner färs, salt, peppar, senap och ägg och rör till en slät smet. 
  3. Forma till 12 biffar (för 4 port) och stek dem i oljan i en stekpanna. Lägg över biffarna i en ugnsform och sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter, eller tills innertemperaturen på biffarna är 72°C.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Sallad: Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Skala och finhacka löken. Blanda paprika och lök med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  6. Tzatziki: Riv gurkan grovt på ett rivjärn och pressa ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera biffarna med ris, paprikasallad och tzatziki.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Krydda salladen med 1 tsk oregano (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Biffar
  • 1/2 förp kokta skalade rödbetor (à500 g)
  • 1/2 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
  • 4 port ris
Sallad
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta

Näringsvärde
Per portion

Energi 2845 kJ / 679 kCal