Köttfärsbiffar med rödbetor och tzatziki

6
2
Köttfärsbiffar med rödbetor och tzatziki

Vill du testa en annorlunda variant av färsbiffar? Addera färdigkokta rödbetor och vips så har du härligt röda rödbetsbiffar att bjuda på. Här äts dem tillsammans med en krispig sallad gjord på paprika och rödlök, fluffigt ris samt en krämig sås såklart, som i det här fallet är en tzatziki.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020

Köttfärsbiffar med rödbetor och tzatziki

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1/2
förp kokta skalade rödbetor (à500 g)
1/2 dl
ströbröd
500 g
nötfärs
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
dijonsenap
1
ägg
1 msk
olja
4
port ris

Sallad

1
röd paprika
1
gul paprika
1
rödlök
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

Tzatziki

1
gurka
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda salladen med 1 tsk oregano (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Thina

2020-04-27

Tror ni det skulle funka lika bra med vegofärs?

Redaktionen ICAse

2020-04-27

Hej Thina! Vi har inte provlagat med vegofärs men det bör fungera om du väljer formbar färs. Om biffarna inte riktigt håller ihop kan du prova med att tillsätta ett extra ägg. Hälsningar Ulrika

Stéphanie

2020-03-24

Goda och saftiga biffar!

Näringsvärde per portion

Energi 2845 KJ / 679 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept