Köttfärsbiffar med krämig pasta- och grönsakssallad
De klassiska köttfärsbiffarna blir en utmärkt kombination till den krämiga pastasalladen. Morötterna tillsammans med blomkål- och broccolibuketterna sätter piff på pastasalladen. Krydda med mejram och toppa med solroskärnor. Middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011
Ingredienser
4 portioner
Pasta- och grönsakssallad
2 morötter
1 rödlök
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
300 g pasta (gärna gnocchi)
500 g frysta broccoli- och blomkålsbuketter
1 dl crème fraiche
1/2 kruka hackad mejram
3 msk solroskärnor (gärna rostade)
salt och peppar
Köttfärsbiffar
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Krossa mejrambladen lätt före användning så utvecklas aromen mer. Genom att låta löken dra i vinäger blir den mildare i smaken och mjukare i konsistensen.
Barnknepet: Koka pasta och grönsaker var för sig och servera separat till biffarna med en kall sås på crème fraiche, mejram, salt och peppar.
Barnknepet: Koka pasta och grönsaker var för sig och servera separat till biffarna med en kall sås på crème fraiche, mejram, salt och peppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2340 KJ / 559 kCal
Fett23.9 g
Kolhydrater51.5 g
Protein34.1 g
Kommentarer