Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsbiffar med krämig pasta- och grönsakssallad

De klassiska köttfärsbiffarna blir en utmärkt kombination till den krämiga pastasalladen. Morötterna tillsammans med blomkål- och broccolibuketterna sätter piff på pastasalladen. Krydda med mejram och toppa med solroskärnor. Middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pasta: Skala och skär morötterna i slantar. Skala, dela och skär löken i strimlor. Lägg löken i en skål och blanda med vinäger, olja, salt och peppar. Låt stå medan resten görs.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt morötter, broccoli och blomkål när ca 5 minuter av koktiden återstår. Häll av pasta och grönsaker och skölj hastigt i kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Biffar: Lägg färsen i en bunke. Krydda med salt och peppar. Arbeta till en smidig smet. Forma till 8 biffar (för 4 port). Stek biffarna i matfettet 3–4 minuter per sida i en stekpanna.
  4. Blanda pasta och grönsaker med den marinerade löken, crème fraiche, mejram och solroskärnor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera biffarna med pasta- och grönsakssalladen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), använd mjölkfritt matfett.

Tips

Krossa mejrambladen lätt före användning så utvecklas aromen mer. Genom att låta löken dra i vinäger blir den mildare i smaken och mjukare i konsistensen.

Barnknepet: Koka pasta och grönsaker var för sig och servera separat till biffarna med en kall sås på crème fraiche, mejram, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
Pasta- och grönsakssallad
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g pasta (gärna gnocchi)
  • 500 g frysta broccoli- och blomkålsbuketter
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 kruka hackad mejram
  • 3 msk solroskärnor (gärna rostade)
  • salt och peppar
Köttfärsbiffar
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2340 kJ / 559 kCal