Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Gillar du också mat som äts i bröd lite extra? Då ska du laga dessa saftiga köttfärsbiffar med oliver och kapris – servera i varma pitabröd tillsammans med tomater och kryddig aubergineröra med tahini.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Aubergineröra

1 stor aubergine (à ca 400 g)
4 krm salt
1/2 dl olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 krm malen spiskummin
2 krm milt paprikapulver
1 tsk finrivet citronskal
1 krm svartpeppar
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl tahini

Köttfärsbiffar

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 urkärnade gröna oliver
5 urkärnade svarta oliver
1/2 dl kapris
1/4 dl hackad persilja
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vatten
1 msk smör

Till servering

3 tomater
8 pitabröd

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.
00:40:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Baba ganoush – Aubergineröra
    Betyg 3.5 av 5.152 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk baba ganoush
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aubergineröra
    Betyg 3.6 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad