Monsterpajer till Halloween | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Monsterpajer till Halloween

För dig som har lite tid över till Halloween är dessa monsterpajer något att bita i. Pajskalen fyller du med en köttfärssås på bland annat tomatsås, lök och ketchup innan de täcks av ett deglock och gräddas. Köttfärspajen är busigt god.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Blanda mjöl, salt och smör med fingertopparna i en bunke eller använd matberedare.
  2. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Lägg den i kylen att vila.
  3. Köttfärssås: Bryn köttfärs och lök i olja. Tillsätt tomatsåsen och ketchupen. Låt småputtra i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Fyll portionsstora pajformar av aluminium till hälften med köttfärssås.
  6. Kavla degen ca 3 mm tjock. Skär rundlar som är ca 2 cm större i diameter än pajformarna.
  7. Pensla degkanterna med äggula. Täck pajformarna med deglocken och fäst dem runt kanterna.
  8. Pensla lockens ovansidor med resterande äggula. Gör ett pennstort hål i mitten av varje lock med hjälp av en sticka.
  9. Dekorera pajerna i valfritt mönster med pajdegsrester.
  10. Grädda på mellersta falsen i 15-20 minuter.
  11. Servera gärna pajerna med bitarna av majskolvar, morötter och rättiksstavar. Extra läskig blir pajen med ett finger i, t ex en halv wienerkorv som kan prydas med leksakslösnagel, men det är inget för de minsta barnen.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg. 
Gör mjölkfritt: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör äggfritt: uteslut penslingen helt eller pensla med mjölk i stället för äggulor.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajskal
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 äggulor till pensling
Busenkel köttfärssås
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök (hackad)
  • 2 msk olja
  • 1 burk smakrik tomatsås (à 400 g)
  • 1/2 dl ketchup
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan