Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabb italiensk pastagratäng med kassler

Servera en smak av Italien med denna härliga och snabba pastagratäng! Gratinera dina bitar av salt kassler, kronärtskockor, vitlök, kokt pasta och soltorkade tomater med smarriga ost- och tomatsåser. Duka fram din osttäckta gratäng med fräsch ruccola.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär kronärtskockor, vitlök och soltorkade tomater i bitar/kvartar. Skär kasslern i lillfingerstora strimlor. Blanda detta med pastan.
  4. Rör ihop äggen med ostsåsen och tomatsåsen. Blanda såsen med pastan. Lägg detta i en smord ugnssäker form. Strö över osten.
  5. Ställ in i ugnen ca 15 minuter. 
  6. Till servering: Servera gärna med ruccolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kassler
  • 300 g pasta (t ex penne)
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
  • 6 marinerade vitlöksklyftor
  • 6 inlagda soltorkade tomater
  • 2 ägg
  • 1 förpackning färdig ostsås (à 400 ml)
  • 1 burk färdig tomatsås (av pastasåstyp, à 420 g)
  • 1 dl riven ost
  • smör till formen
Till servering
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan