Snabb italiensk pastagratäng med kassler
Servera en smak av Italien med denna härliga och snabba pastagratäng! Gratinera dina bitar av salt kassler, kronärtskockor, vitlök, kokt pasta och soltorkade tomater med smarriga ost- och tomatsåser. Duka fram din osttäckta gratäng med fräsch ruccola.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
400 g kassler
300 g pasta (t ex penne)
1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
6 marinerade vitlöksklyftor
6 inlagda soltorkade tomater
2 ägg
1 förpackning färdig ostsås (à 400 ml)
1 burk färdig tomatsås (av pastasåstyp, à 420 g)
1 dl riven ost
smör till formen
Till servering
rucolasallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott!! Gjorde exakt som receptet, och det blev inte för salt.
Jenny
2010-09-15Mycket god, men kassler kan vara lite väl salt för den här rätten.
Martin
2010-01-30Gjorde med fläskfile då vi hade det hemma och vi inte är förtjusta i kassler, men denna rätt kommer vi fortsättningsvis göra vegetarisk, tyckte köttet försörde mjukheten och krämigheten i rätten.
Jessica
2010-01-16