Köttfärs- och broccoligratäng

Köttfärs- och broccoligratäng är en trevlig vardagsrätt som passar hela familjen. Köttfärsen och broccolin ger du smak av tomat, ost, oregano och lite chilipeppar för hettans skull, sedan ”skjuts in i ugnen” och gratängen är klar!

Gör så här
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1670 KJ / 398 kCal
Fett28 g
Salt2.3 g
Kolhydrater6 g
Protein31 g
Kommentarer
Jag använde krossade tomater med chili (som vi hade i båten. Det blev jättebra. 180 grader och 10 minuter i airfryer.
Christina
2025-08-17Lite för rinnande och mild i smaken i mitt tycke. Men, jag gillar varianten att kunna ha allt i ett.
Petra
2024-11-07Supergott, men gjorde en hel del ändringar, både av tips i kommentarerna, men även av vad som behövde användas hemma. Endast 390g krossade tomater+ 2 dl creme fraiche. Tog hälften broccoli och hälften blomkål. Mums! Sedan även lök, paprika och svamp som finhackades+vitlök. Kokte ca 5 dl pasta och lade ovanpå broccoli och blomkål. Lade även i majs. Och skivade tomater ovanpå de krossade tomaterna. Sist ost. Görs gärna flera gånger!
Katrine
2024-05-14