Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grönkålssoppa med frikadeller

Supersmarrig grönkålssoppa passar perfekt om du har kvar skinkspadet från julbordet. Frikadellerna kokas i spadet och sedan tillsammans med grönkålen och lite extra kryddor. Servera din värmande soppa med en ostsmörgås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd med mjölk. Låt stå ca 10 min att svälla.
  2. Blanda i köttfärs, salt och mald kryddpeppar. Forma till små runda bullar.
  3. Koka upp skinkspad eller köttbuljong i en gryta. Lägg i köttbullarna och sjud ca 5 min. Ta upp bullarna med hålslev.
  4. Skölj och skär grönkål i strimlor. Lägg grönkålen i grytan och låt koka ca 10 min.
  5. Rör ut vetemjöl i grädde. Vispa ner redningen i grytan och låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och vitpeppar.  Lägg frikadellerna i soppan. Servera med ostsmörgås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 200 g köttfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1 l skinkspad (eller köttbuljongtärning och vatten)
  • 500 g färsk grönkål
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • knäckebröd
  • ost
Lägg till i inköpslistan