Grönkålssoppa med frikadeller

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
1
Grönkålssoppa med frikadeller

Supersmarrig grönkålssoppa passar perfekt om du har kvar skinkspadet från julbordet. Frikadellerna kokas i spadet och sedan tillsammans med grönkålen och lite extra kryddor. Servera din värmande soppa med en ostsmörgås.

Grönkålssoppa med frikadeller

Ingredienser

4 portioner
2 msk  ströbröd
1/2 dl  mjölk
200 g  köttfärs
1/2 tsk  salt
1 krm  mald kryddpeppar
1 l  skinkspad (eller köttbuljongtärning och vatten)
500 g  färsk grönkål
2 msk  vetemjöl
1 dl  grädde
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
knäckebröd
ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Späd inte skinkspadet för mycket till en början, eftersom både frikadeller och grönkål drar åt sig sältan. Om du ska frysa rätten, frys frikadellerna separat och ta fram så många du behöver. Hårdkokt ägg är naturligtvis också gott till.

Lena

2005-01-04

Testa liknande recept

Rods grönkål
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkål
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönans spenatsoppa med ägghalvor
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skånsk kålsoppa
Betyg 2.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dopp i grytan
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga