Grönkålssoppa med frikadeller
Supersmarrig grönkålssoppa passar perfekt om du har kvar skinkspadet från julbordet. Frikadellerna kokas i spadet och sedan tillsammans med grönkålen och lite extra kryddor. Servera din värmande soppa med en ostsmörgås.
Ingredienser
4 portioner
2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
200 g köttfärs
1/2 tsk salt
1 krm mald kryddpeppar
1 l skinkspad (eller köttbuljongtärning och vatten)
500 g färsk grönkål
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
knäckebröd
ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Späd inte skinkspadet för mycket till en början, eftersom både frikadeller och grönkål drar åt sig sältan. Om du ska frysa rätten, frys frikadellerna separat och ta fram så många du behöver. Hårdkokt ägg är naturligtvis också gott till.
Lena
2005-01-04