Supersmarrig grönkålssoppa passar perfekt om du har kvar skinkspadet från julbordet. Frikadellerna kokas i spadet och sedan tillsammans med grönkålen och lite extra kryddor. Servera din värmande soppa med en ostsmörgås.
Ingredienser
4 portioner
2
msk
ströbröd
1/2
dl
mjölk
200
g
köttfärs
1/2
tsk
salt
1
krm
mald kryddpeppar
1
l
skinkspad (eller köttbuljongtärning och vatten)
500
g
färsk grönkål
2
msk
vetemjöl
1
dl
grädde
1/2
tsk
salt
1
krm
vitpeppar
knäckebröd
ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
8
1 st
Kommentar
Lena
2005-01-04
Späd inte skinkspadet för mycket till en början, eftersom både frikadeller och grönkål drar åt sig sältan. Om du ska frysa rätten, frys frikadellerna separat och ta fram så många du behöver. Hårdkokt ägg är naturligtvis också gott till.
Kommentar
Lena
2005-01-04Späd inte skinkspadet för mycket till en början, eftersom både frikadeller och grönkål drar åt sig sältan. Om du ska frysa rätten, frys frikadellerna separat och ta fram så många du behöver. Hårdkokt ägg är naturligtvis också gott till.