Grönkålssoppa med frikadeller

8
1
Grönkålssoppa med frikadeller

Supersmarrig grönkålssoppa passar perfekt om du har kvar skinkspadet från julbordet. Frikadellerna kokas i spadet och sedan tillsammans med grönkålen och lite extra kryddor. Servera din värmande soppa med en ostsmörgås.

Grönkålssoppa med frikadeller

Ingredienser

4 portioner
2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
200 g köttfärs
1/2 tsk salt
1 krm mald kryddpeppar
1 l skinkspad (eller köttbuljongtärning och vatten)
500 g färsk grönkål
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
knäckebröd
ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Lena

2005-01-04

Späd inte skinkspadet för mycket till en början, eftersom både frikadeller och grönkål drar åt sig sältan. Om du ska frysa rätten, frys frikadellerna separat och ta fram så många du behöver. Hårdkokt ägg är naturligtvis också gott till.