Köttbullar och kycklingprinskorv med rödbetssallad

Mumsiga köttbullar som du smidigt rullar ihop hör julbordet till. Så även prinskorven som denna gång är gjord av kyckling. Rödbetssalladen gör du på inlagda rödbetor för att få en fin syrlighet. Genom att addera pepparrot får du en fräsch sallad som passar utmärkt till köttbullarna och korven. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Ingredienser
8 bufféportioner
Köttbullar
2 msk smör
1 gul lök
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vispgrädde
ca 500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Rödbetssallad med pepparrot
1 burk inlagda rödbetor (à 370 g)
1 dl majonnäs
1/2 dl smetana
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk riven färsk pepparrot (+ ev extra till servering)
1/2 rödlök
1 rött äpple
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Kycklingprinskorv
325 g kycklingprinskorv
1 msk smör
Gör så här
00:05:00
00:25:00
00:08:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi898 KJ / 215 kCal
Fett16 g
Salt1.1 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g
Kommentarer
Köttbullarna blir alltid perfekta, bra grundrecept. Använder eget ströbröd som jag mortlar från vanligt knäckebröd. Jag steker dem direkt i stekpanna istället.
You
2022-11-12Köttbullarna - helt okej! Blir nog att krydda mer nästa gång. Kycklingprinskorven har kommit för att stanna på vårat julbord! Föredrog den framför vanlig prinskorv!
Sandra
2019-01-03Skall ugnstemeraturen verkligen bara vra 125 grader?
Annika
2017-12-16Hej Annika! Japp, det stämmer. Dom ska ju stekas sen och få stekyta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-01