Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttbullar med röda linser

En lite mer mättande köttbullevariant med mumsiga smaker av röda linser och de klassiska kryddorna. Förstek köttbullarna i smör för bästa resultat och avsluta med en stund i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka linserna enligt anvisning på paketet.
  3. Mixa skalad lök, linser, kryddpeppar, ägg, salt och maizena i en mixer. Blanda med köttfärs till en jämn smet.
  4. Forma till 25 stycken köttbullar.
  5. Stek dem gyllenbruna runtom i en stekpanna och sedan i ugn i cirka 10 minuter.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: stek i olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: stek i olja eller mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Byt ägget mot en extra matsked maizena.

Tips

För att värna om miljön, öka mängden linser till 2 1/2 dl torra, och använd bara 300 g nötfärs.

Ingredienser

Portioner: 25 stycken
  • 1 dl torra röda linser
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk majsstärkelse
  • 600 g nötfärs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?