Köttbullar med nöt- och fläskfärs

Här är ett smarrigt recept på klassiska köttbullar med nöt- och fläskfärs. Dessa köttbullar blir extra fylliga och saftiga eftersom de innehåller havregryn och grädde. Servera gärna köttbullarna med potatismos, sås och rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stFaller isär ju
Bo
Bästa, saftigaste köttbullarna som verkligen går hem! Har lagat dem flertalet gånger under årens lopp.
Sylwia
Smeten blir lite lös med de mängder som anges. Annars god. Jag brukar ta kanske 3/4 av mängden till 1 hel sats köttfärs.
Mia
Rent logiskt borde det vara så. Älgfärs innehåller väl mindre fett än nötfärs? Man kan tänka sig att mindre fett ger "smuligare" bullar.
Johanna
Kan jag använda älgfärs i astället för nötfärs? Bör jag i så fall öka mängden fläskfärs?
Barbro ingegerd
Kan jag använda älgfärs i astället för nötfärs? Bör jag i så fall öka mängden fläskfärs?
Barbro ingegerd