Grundrecept till färsbiffar/ köttbullar

Ett smaskigt recept på klassiska färsbiffar och köttbullar. Du gör biffarna/bullarna av bland annat lök, smör, grädde, ströbröd, blandfärs eller nötfärs och ägg. Härliga att servera med potatis och gräddsås!

Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
1 msk smör eller margarin
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs, nötfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
1/2 tsk strösocker
5 msk smör, margarin eller olja (till stekning)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2094 KJ / 501 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater7 g
Protein28 g
Kommentarer
22 stVart tog färsbiffar med senap o dragon vägen?? tar tacksamt emot det mvh Eva
Eva
Hej Eva! Ibland blir vi tvungna att städa upp i receptbanken, men vi slänger aldrig ett recept 🙂 Kontakta kundservice via mejl om du vill få receptet skickat till dig den vägen. Här kommer receptet du söker: 300 g köttfärs, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 ägg, 1 msk potatismjöl, 1 dl mjölk, 1 liten gul lök, 1 msk fransk senap, 2 tsk dragon, 1 msk smör. Gör så här: Blanda köttfärs med salt och svartpeppar. Tillsätt ägg, potatismjöl och mjölk. Skala och riv löken. Blanda ner lökrivet, fransk senap och dragon i färsen. Arbeta smeten smidig. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port). Stek biffarna i matfett i en stekpanna ca 6 min per sida. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Halloj, tack för receptet. Det blev supergoda färsbiffar 😁
Irene
Hej❗️ Första gången i dag jag använde hushållsfärs till pannbiffarna. Tack ICA för att ni hade recept med denna färs. Biffarna blev jätte👏goda
Birgitta