Baconstuvad grönkål med köttbullar

10
2
Baconstuvad grönkål med köttbullar

Baconstuvad grönkål med köttbullar är en högklassig måltid tillsammans med kokt potatis. Gör köttbullarna på blandfärs, lök, ströbröd, ägg och mjölk och servera med gräddstuvad grönkål med bacon.

Baconstuvad grönkål med köttbullar

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar

Baconstuvad grönkål

500 g djupfryst hackad grönkål
1 dl grädde
salt och peppar
140 g bacontärningar

Till servering

kokt potatis

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojadryck. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör äggfri: hoppa över ägg i färsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Bo

2016-11-22

Bra recept! Byter ut blandfärsen mot nötfärs och grönkålen mot gräddsås!

Marianne

2016-11-21

Mycket bra nytänk och val av nyttiga ämnen.Grönkål, byter ut blandfärs till bönfärs bollar.

Näringsvärde per portion

Energi 2779 KJ / 664 kCal
Fett 38 g
Läs mer om näringsvärden