Baconstuvad grönkål med köttbullar är en högklassig måltid tillsammans med kokt potatis. Gör köttbullarna på blandfärs, lök, ströbröd, ägg och mjölk och servera med gräddstuvad grönkål med bacon.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojadryck. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör äggfri: hoppa över ägg i färsen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bo
2016-11-22Bra recept! Byter ut blandfärsen mot nötfärs och grönkålen mot gräddsås!
Marianne
2016-11-21Mycket bra nytänk och val av nyttiga ämnen.Grönkål, byter ut blandfärs till bönfärs bollar.