Baconstuvad grönkål med köttbullar
Baconstuvad grönkål med köttbullar är en högklassig måltid tillsammans med kokt potatis. Gör köttbullarna på blandfärs, lök, ströbröd, ägg och mjölk och servera med gräddstuvad grönkål med bacon.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
Baconstuvad grönkål
500 g djupfryst hackad grönkål
1 dl grädde
salt
peppar
140 g bacontärningar
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2779 KJ / 664 kCal
Fett38 g
Kommentarer
Bra recept! Byter ut blandfärsen mot nötfärs och grönkålen mot gräddsås!
Bo
2016-11-22Mycket bra nytänk och val av nyttiga ämnen.Grönkål, byter ut blandfärs till bönfärs bollar.
Marianne
2016-11-21