Köttbullar med gräddsås och gurka

56
7
Köttbullar med gräddsås och gurka

Köttbullar med gräddsås är en riktig klassiker i många hem. Här serveras de med inlagd gurka som du själv gör. En krämig gräddsås gör köttbullarna sällskap och du gör den genom att koka ihop bland annat grädde och buljong. Fantastiskt gott med köttbullarna och den syrliga gurkan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016

Köttbullar med gräddsås och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Gurka

1/2 msk
ättika (12%)
1 msk
strösocker
1/2 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1
gurka
1
kruka persilja

Köttbullar

600 g
färska köttbullar
1 msk
smör eller margarin

Gräddsås

1 msk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med 1 tsk timjan och 1/2 msk senap.

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Redaktionen

2016-04-04

Hej Marika! Om det saknas något i kassen behöver du tyvärr gå tillbaka till butiken så hjälper de dig säkert att komplettera. Säkert någon som bara missat det av misstag. Hälsningar Michelel

Ann-theres

2016-03-31

Åt gurkan som den var i stället Köttbullarna var jätte goda Hade lite honung och soja i såsen Gott

Emma

2016-03-31

Ska inte gurkan ligga i vatten oxå? Blev jätte starkt när de bara låg i ättika,socker, salt och peppar? Sockret kunde inte lösa sig i den lilla vätskan.. Tyvärr flopp här hemma :(

Näringsvärde per portion

Energi 2845 KJ / 680 kCal
Fett 38 g
Salt 5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept