Köttbullar med citrongurka och potatis

8
1
Köttbullar med citrongurka och potatis

Kvällens middag är en klassisk husmansrätt som här görs i ett nafs. Stek de färska köttbullarna i smör tills de får en perfekt stekyta, vispa ihop gräddsåsen och servera allt med nykokt potatis. Pricken över i:et är den hemlagade pressgurkan som tillför både syra och krisp.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016

Köttbullar med citrongurka och potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Gurka

saften av 1/2
citron
1 msk
strösocker
2 krm
salt
1/2 krm
vitpeppar
1
gurka
1/2
kruka persilja

Köttbullar

600 g
färska köttbullar
1 msk
smör eller margarin

Sås

2 dl
vispgrädde
1 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
skalet av 1
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Jaana

2016-11-20

mycket gott o enkelt

Näringsvärde per portion

Energi 2805 KJ / 671 kCal
Fett 35 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept