Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Köttbullar med citrongurka

Kvällens middag är en underbar husmansrätt som är ljuvligt god i all sin enkelhet. Saftiga köttbullar av högrev som serveras med krispiga, tunna skivor gurka som picklats i citronsaft. Den syrliga gurkan bryter av fint mot de mustiga köttbullarna och till det serveras en klassisk gräddsås och ångande nykokt potatis. Smaklig måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Riv lite skal från citronen och pressa ur saften. Skär gurkan i tunna skivor och blanda med citronsaft och socker. 
  3. Hacka persiljan och blanda den med gurkan. Salta och vänd ner lite citronskal.
  4. Forma köttbullar av burgarna och bryn i oljan i en stekpanna. Sänk värmen. 
  5. Blanda grädden med majsstärkelsen och röra ner den, mjölken och sojan i pannan. Sjud ca 5 minuter och smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Servera köttbullarna i såsen med potatis och gurka.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Skär gurkan i skivor med en osthyvel.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 citron
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 kruka persilja
  • salt och peppar
  • 300 g färska burgare (gärna högrevsburgare)
  • 1 tsk olja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk kinesisk soja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2719 kJ / 650 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer