Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar Korma

Köttbullar Korma är ett fantastiskt recept på mättande, lite kryddiga köttbullar med inspiration från Indien. Med smaksättare som grytbas indisk korma blir detta en smakrik, men ändå ganska mild rätt, tack vare den gräddiga såsen. Servera köttbullarna med ris och finskuren gurka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå någon minut.
  2. Skala och skiva gurkan tunt. Salta och peppra. Hacka dillen, blanda den och spiskummin med gurkan.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, salt och peppar.
  5. Häll grytbasen i en stor kastrull och tillsätt vattnet, låt sjuda.
  6. Forma färsen till bullar och lägg ner i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter.
  7. Servera köttbullarna med riset och gurkan.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 gurka
  • salt och peppar
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 490 g grytbas indisk korma
  • 2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2627 kJ / 627 kCal