Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Italienska köttbullar

Här är ett smarrigt och lättlagat recept på delikata italienska köttbullar som du gör en krämig tomatsås till. Servera gärna köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med pasta, utsökt och en lyxig vardagsmiddag!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skålla och skala tomaterna till såsen. Dela i bitar.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs detta i olja i en kastrull tills löken är blank och genomskinlig.
  3. Tillsätt tomater, tomatpuré och salt. Koka sakta i ca 45 minuter. Smaka av med socker. Hacka basilikan och tillsätt när såsen är klar.
  4. Köttbullar: Smula brödet och låt det svälla i mjölken ca 10 minuter.
  5. Blanda alla ingredienser till färsen. Pressa i vitlöken. Ställ i kylen i 20 minuter.
  6. Rulla små köttbullar och lägg på smörpapper - det är enklast om man sköljer händerna under kallt vatten emellanåt.
  7. Stek köttbullarna i en panna på medelvärme tills de har fin färg runtom. Skaka pannan då och då så blir bullarna runda. Servera med tomatsåsen och nykokt pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 500 g mogna tomater eller krossade tomater på burk (500 g tomater motsvarar 1 burk krossade, à 400 g)
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • salt
  • 5 stora basilikablad
Köttbullar
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 600 g lammfärs
  • 1 dl mjölk
  • 6 msk nyriven parmesanost
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?