Italienska köttbullar

Här är ett smarrigt och lättlagat recept på delikata italienska köttbullar som du gör en krämig tomatsås till. Servera gärna de italienska köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med pasta, utsökt och en lyxig vardagsmiddag!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Köttbullar
2 skivor vitt formbröd
1 dl mjölk (3 %)
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 dl finriven parmesan
1/2 citron (skalet)
500 g lammfärs (eller kalv- eller nötfärs)
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
ca 25 g smör (att steka i)
1/2 kruka basilika
Till servering
pasta
finriven parmesan
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stMycket gott!! Såsen får gärna puttra en timme eller mer. Hoppade över sockret. Och lite mer basilika mår den bra av! Använder älgfärs, vilken fungerar hur bra som helst.
Margareta
Det är just den rivna citronen, vitlöken och persiljan+parmesanen som gör denna vardagrätt till rena lyxen - snabbt och enkelt dessutom...
Jörgen
Jag gör ofta italienska köttbullar. De ska vara STORA!!!
Lillemor
jag tycker inte man behöver citron skal och kryddpeppar ta citron peppar i stället efter smak det här är toppen gott till pasta det här har min mamma gjort sen jag var liten *hon är italenska*
Lorella
Helt ok men var försiktig med den rivna citronen, den fick iaf överhanden nu när jag lagade till detta vilket gav köttbullarna en alldeles för syrlig smak.
Martin